Baník se zlobí na vyloučeného Tanka. Jeho červená byla hloupá. Stalo se to podruhé, vyřešíme si to v kabině, tvrdí Lischka

Baník se zlobí na vyloučeného Tanka. Jeho červená byla hloupá. Stalo se to podruhé, vyřešíme si to v kabině, tvrdí Lischka

Z vršovického Edenu se v sobotu večer pakoval ostravský Baník s debaklem 0:5. Trenér poražených Pavel Hapal přijal výsledek s rozpaky. Jako klíčové označil po utkání vyloučení útočníka Tanka. "Byla to hloupost. Ale nevím, zda tam byl úmysl, nějaké došlápnutí. Každopádně nás to oslabilo," věděl Hapal. "I v plném počtu je to na Slavii těžké, po vyloučení jsme byli hodně zranitelní a výsledkem je ostuda," věděl také obránce David Lischka.

Hapal neskrýval, že zápas rozhodlo to, že musel po vyloučení Tanka do deseti. "Měl jsem pak strach, že dostaneme ještě jednu červenou," přiznal kouč Baníku. "Chybělo nám toho ale víc. Ve 43. minutě tam byla šance na vyrovnání na 1:1, to byla stoprocentní šance. Pak byl klíčový rychlý inkasovaný gól po standardce na začátku druhé půle, to jsme měli lépe bránit. A pak ta červená karta..." pojmenoval kouč Baníku, co všechno zlomilo jeho týmu ve Vršovicích vaz.

Expert Petr Mikolanda ve studiu O2 TV si také všiml bídného představení defenzivníno dua Pojezný - Blažek. "Lischka si odvedl své, ale těm dvěma bych ve škole dal čtyři minus. Pojezdný byl blbě obutý, u tří branek podklouzl, hrál blbě takticky. Blažek dělal skoro totožné chyby. Oba stopeři neměli svůj den," vysledoval bývalý ligový hráč.

SLAVIA DEKLASOVALA BANÍK. MÁM STRACH, ABY CHYTIL NEODJEL NA MS V HOKEJI, ŽERTOVAL TRPIŠOVSKÝ

Před kamery pak přišel i zmíněný lídr Baníku Lischka. "Všichni jsme to viděli, byl to jednoznačný zápas. Půle ale byla 1:0, dalo se o něco hrát," věděl zkušený ostravský hráč. "V kabině si říkáme, že vstoupíme do druhé půle aktivně a hned dostaneme gól. A pak se zase stalo, to co se stalo," kroutil hlavou.

Na mysli měl červenou kartu pro Tanka. Na dotaz reportéra, zda cítí vůči Tankovi hněv, protože byl v duelech proti Slavii vyloučený podruhé v řadě, reagoval zdrženlivě. "Hněv? Nevím. Vyřešíme si to v šatně. Ale stalo se to podruhé a nevím, co s ním teď dál, co ho bude čekat," uvedl Lischka.

Foto: FC Baník Ostrava