Seriál Rodinná pouta ve své době způsobil doslova šílenství a sledovaly jej pravidelně miliony diváků. Co dnes dělají představitelé hlavních hrdinů z první české mýdlové opery? 

-reklama-


V roce 2004 se televizní diváci dočkali vůbec prvního „nekonečného“ seriálu s názvem Rodinná pouta. V něm sledovali osudy movité rodiny Rubešových, která často řešila nejrůznější vztahové peripetie. Seriál si rychle získal velkou popularitu a v dobách jeho největší slávy ho pravidelně sledovaly zhruba 2 miliony diváků. 

V hlavních rolích se tenkrát představili Tomáš Krejčíř, Dana Morávková, Klára Jandová, Alice Bendová, Zdeňka Volencová anebo Roman Štolpa. Někteří z nich září na obrazovkách dodnes, jiné ale moc vidět ani slyšet není. Co dnes dělají herci, kteří ztvárnili oblíbené hrdiny?

Klára Jandová a Tomáš Krejčíř ztvárnili Evu a Adama, FOTO: © TV Prima
Klára Jandová a Tomáš Krejčíř ztvárnili Evu a Adama, FOTO: © TV Prima

Tomáš Krejčíř (Adam Rubeš)

Pravděpodobně nejvýraznějším členem rodiny Rubešových byl Adam, kterého ztvárnil herec Tomáš Krejčíř. Pro toho tehdy šlo a naprosto průlomovou roli, díky které se dostal do povědomí široké veřejnosti. Kromě herectví měl ale i jiné zájmy. Podle informací webu Blesku byl dlouhá léta členem mormonské sekty a také podnikal. Obojího se ale následně vzdal. Firmu prodal a s celou svou rodinou se odstěhoval na venkov. Dnes se před kamerou objevuje spíše výjimečně. 

Dana Morávková (Andrea Lišková)

Jedné z hlavních rolí se zhostila také herečka Dana Morávková. Ta si zahrála postavu Andrey Liškové, kterou, nutno říct, diváci kvůli její podlosti nenáviděli. „Já si pamatuju, že když jsem hrála Andreu v Rodinných poutech, tak za mnou tenkrát přišel můj syn, že nějaký tatínek jeho spolužáka do mojí fotky hází šipky. Tak já jsem Péťovi dala svůj plakát, aby se ten pán lépe trefoval,“ vzpomínala se smíchem herečka v rozhovoru pro eXtra.cz. 

Dana Morávková jako Andrea Lišková v seriálu Rodinná pouta, FOTO: © TV Prima
Dana Morávková jako Andrea Lišková v seriálu Rodinná pouta, FOTO: © TV Prima

Po skončení seriálu se kariéra herečky ještě více rozjela. Dodnes se objevuje na divadelních prknech, na filmovém plátně a na televizních obrazovkách. Od roku 2009 hraje v Ordinaci v růžové zahradě 2. 

Alice Bendová (Simona Pražáková)

Druhou nejméně oblíbenou postavu seriálu si zahrála Alice Bendová. A podobně jako Morávková, i ona se své úlohy zhostila natolik bravurně, až ji začali diváci nenávidět i ve skutečnosti. Tomu se ale herečka už tenkrát uměla zasmát. „V tomhle jsem opravdu nad věcí, vím, že se jedná o práci. Pokud zrovna na mě padlo to, že budu hrát mrchu, tak musím počítat s tím, že mě tak mnozí lidé budou vidět i ve skutečnosti,“ řekla v roce 2004. 

Následně se začala objevovat jak v seriálech z produkce FTV Prima, tak z produkce TV Nova. Hojně je obsazovaná i do filmů, a to hlavně do nejrůznějších komedií. 

Klára Jandová (Eva Pokorná)

Nesmělou a sympatickou Evu, do které se Adam Rubeš zamiloval, ztvárnila Klára Jandová. Ta se po natáčení Rodinných pout věnovala hlavně divadlu a dabingu. Pak se společně se svým manželem dočkali potomka, a tak se hereččiny priority pochopitelně změnily. „Byla jsem poslední roky hlavně maminka,“ uvedla v půlce loňského roku pro Blesk, když se po několikaleté pauze vracela na divadelní prkna. Před filmovou kamerou se naposledy objevila v roce 2021, když si střihla menší roli ve filmu Tady hlídáme my. 

Zdeňka Žádníková Volencová (Ivana Kučerová Hrušková)

Zdeňka Žádníková Volencová kdysi ztvárňovala hlavně role princezen. Větší popularity se ale dočkala právě až se seriálem Rodinná pouta a jeho pokračováním s názvem Velmi křehké vztahy. Od té doby se objevuje před kamerou spíše příležitostně. Diváci ji mohli vidět v epizodních rolích v seriálech jako Dáma a Král, Specialisté nebo Kriminálka Anděl. Více se věnuje divadlu. 

Roman Štolpa (MUDr. Martin Liška)

Postava lékaře Martina Lišky rovněž patřila k těm výraznějším a jejímu představiteli Romanu Štolpovi přinesla značnou popularitu. Vždy ho ale namísto hraní lákala spíše režie. „K herectví jsem se vrátil přes seriály Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy, když jsem se nějakým způsobem potřeboval uživit. Po JAMU jsem totiž studoval ještě na DAMU režii,“ prozradil nedávno Štolpa v rozhovoru pro iDNES, proč kdysi do seriálu nastoupil. A právě režii se v posledních letech věnuje nejvíce a před kameru se nechystá. 

Seriál Rodinná pouta si můžete připomenou ve všech jeho epizodách na platformě prima+. 

Zdroje: eXtra.cz, blesk.cz, novinky.cz, idnes.cz, blesk.cz

-reklama-