Tržby společnosti Apple v druhém čtvrtletí klesly, služby však drží Apple nad vodou

Přidat na Seznam.cz

Tento týden byly zveřejněny výsledky společnosti Apple za první čtvrtletí. Čísla však ukazují zajímavosti. Například tržby s iPady hodně klesly, a to o 17 % meziročně, jak píší deníky TheVerge a Computerbase.

A to není vše. Také se snížil prodej iPhonů o 10 %. Pořád však společnost vydělává na službách. Ty vzrostly o 14 %. Ale i když tržby společnosti klesají, cena akcií po skončení obchodování vzrostla o 8 %. Celkové tržby společnosti Apple činili 90,753 miliard dolarů (přibližně 2 biliony korun). Největší pokles byl zaznamenán v divizi Wearables, Home and Accessories (Nositelné zboží, domácnost a doplňky), kdy byl pokles tržeb o 9,64 % na 7,913 miliard dolarů (přibližně 184 miliard korun). Nutno říct, že velmi dobře se dařilo tržbám ohledně počítačů Mac.

Díky dodávkám iPhone 14 Pro byly tržby nižší

Podle generálního ředitele Tima Cooka mohly být tržby vyšší, a to až o 5 miliard dolarů (přibližně 116 miliard korun) nebýt toho, že nastaly problémy s dodávkami telefonů iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Nedávno Apple uvedl na trh soupravu Vision Pro. Je však otázka, zda budou díky Vision Pro vyšší. Nutno říct, že velmi dobře se dařilo počítačům Mac.

Dle dostupných informací existuje možnost partnerství se společnostmi OpenAl a Google. V současné době se očekává, že společnost Apple představí nové iPady Pro s OLED displeji. Dále pak chce uvést i iPady Air. Tyto edice by měly být vydány v květnu.

Zdroj: TheVerge, Computerbase