Čtvrtek , 23. 05. 2024

Vladimír

Herečka Simona Postlerová (†59) náhle zemřela: Tragický konec v jejím bytě na Vinohradech

Simona Postlerová, oblíbená česká herečka, zemřela ve věku 59 let, jak potvrdil deník Blesk. Známá byla především z filmů jako "Tancuj, Matyldo" a "Probudím se včera" a z televizních seriálů "Docent", "Krejzovi" a "Vyprávěj".
Postlerová
Simona Postlerová na archivní fotografii

05. 05. 2024

05. 05. 2024

Zemřela Simona Postlerová

Simona Postlerová, uznávaná česká herečka a dabérka, zemřela ve věku 59 let. Smutnou zprávu jako první přinesl deník Blesk. Alexandra Udženija, náměstkyně primátora z ODS, potvrdila tyto informace. Postlerová se proslavila především díky svým rolím v televizních seriálech jako “Četnické humoresky” a “Hospoda” a ve světě dabingu, kde propůjčila svůj hlas řadě známých postav, včetně Samantha Carterové ze seriálu “Hvězdná brána” a Lorelai Gilmorové z “Gilmorova děvčata.

Alexandra Udženija, náměstkyně primátora z ODS, potvrdila informace o úmrtí herečky.
Postlerová dabovala Lorelai Gilmorovou ze seriálu “Gilmorova děvčata.

Herecká kariéra

Postlerová, rodačka z Plzně, byla členkou herecké rodiny a již od dětství měla jasno ve své kariéře. Vystudovala herectví na DAMU v Praze a získala angažmá v Národním divadle. Během své bohaté kariéry působila přes 25 let v Divadle na Vinohradech a byla také významnou členkou Divadla Ungelt. V Národním divadle získala stálé angažmá v roce 1987 a v roce 1992 nastoupila na Vinohrady, kde zůstala až do své smrti.

Postlerová
Zemřela Simona Poslterová

Televizní a filmová práce

Kromě divadelních rolí se Postlerová objevila v mnoha televizních seriálech a filmech. Diváci ji mohli vidět v seriálech “Chlapci a chlapi”, “Nemocnice na kraji města po dvaceti letech” a “Ordinace v růžové zahradě”, stejně jako ve filmech jako “Stará láska nerezaví” a “Bankrotáři”.

Postlerová byla rovněž ceněnou dabérkou a v roce 2002 získala Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu za propůjčení hlasu Emmě Thompsonové ve filmu “Vtip”. Její hlasové schopnosti a dovednosti v oblasti dabingu zůstávají inspirací pro mnohé nadcházející dabéry.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

K TÉMATU  Marilyn Monroe: Lidé ji nikdy nebrali vážně

Zemřela herečka Hana Brejchová, hvězda filmu Miloše Formana. Její sestra Jana o smrti neví

Zemřel Josef Laufer, známý český zpěvák a herec

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Věděli jste, že podle posledních statistik má průměrný člověk ve svém mobilním telefonu stažených zhruba třicet mobilních aplikací? Sice je nemusí nutně využívat, ale staženy jsou. Zatímco pánové nezapomínají kromě sociálních sítí na sportovní aplikace nebo aplikace sportovního sázení, co ve svém mobilu ukrývají ženy?
Nechci! Nebudu to jíst! A mnohdy i horší slova padají z dětských úst, když před ně dáte talíř s rybou. Jenže právě toto maso obsahuje spoustu důležitých živin. Je bohaté na vitaminy, omega3 mastné kyseliny a bílkoviny, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jak ale přesvědčit potomky, aby šupináče neodmítali?
Nic nevykouzlí v obývacím pokoji lepší atmosféru než krby a krbová kamna. Planoucí oheň je nejen přírodním zdrojem tepla, ale působí i jako balzám na duši. Když se venku ochlazuje a za okny padne tma, zářivé plamínky se postarají o pocit pohodlí a útulnosti. Prohlédněte si krásné krby a krbová kamna a možná dostanete chuť si zatopit dřevem.
Při výběru spodního prádla zaměřujeme svou pozornost předně na design. Myslíme si, že to, jak kalhotky vypadají, je hlavní. Jenže hlavní by měla být jejich zdravotní nezávadnost. Jen hrstka žen si uvědomuje, jak moc ovlivňuje spodní prádlo naše zdraví. Jen málokterá z žen má na paměti, že nevhodné spodní prádlo může stát za bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy.
Oblečte se do barev a vyjděte z šedivého průměru. A že máte o pár let nebo pár kilo víc? Vždyť nemusíte zkoušet módní výstřelky. Městská dáma nad šedesát v rozervaných džínách nám přijde trochu přes čáru, ale je spousta dalších možností, jak se cítit skvěle v každém věku i těle.
Letní období přeje vytváření krásy. Přejete si i vy mít vaše vchodové dveře nebo interiér ozdobený a překrásný? Podívejte se na naše tipy, se kterými si toto období v roce skutečně oblíbíte. Naše letní věnce dokáže vytvořit každý. Vyberte si, který se bude nejlépe vyjímat u vás doma.
Podzim je obdobím, kdy se mění nejenom barvy listů, ale i módní kousky v našich skříních – sandály v botnících pak střídají kozačky nebo kožené polobotky. Pokud ještě váháte, zda byste měli investovat do nového páru kožených bot, prozradíme vám, proč této koupě nebudete litovat.
I když svou matraci pravidelně udržujete v dobrém stavu, je nutné ji občas i hloubkově vyčistit. Je známo, že spánkem trávíme třetinu svého života, takže byste měli svůj spací prostor udržovat opravdu čistý a voňavý, abyste si dopřáli skvělou noc. Přinášíme vám tipy, jak svou matraci opravdu skvěle vyčistit krok za krokem.
Současná doba není zcela jednoduchá. A právě veškeré dění kolem nás, každodenní starosti i povinnosti, do toho sem tam nějaký klacík pod nohy, přispívají k tomu, že naše psychická i fyzická odolnost trochu ztrácejí na síle. Jak se co nejvíce zocelit a nabrat tu správnou odolnost v každém směru? Právě na to se nyní podíváme.
Věděli jste, že je docela snadné vyrobit si chutný a zdravý sirup z květů černého bezu nebo třeba šeříku? Bezový sirup se používá na limonády, koktejly a dezerty. Nebo můžete jednoduše nalít palačinky nebo zmrzlin. Takový sirup patří i do ovocného čaje. Možností je nepřeberné množství, stačí si vybrat a vychutnat si výbornou sladkost a nádhernou vůni! Že už na takový zdravý sirup máte chuť? Tak neváhejte a pusťte se do toho!
Barva roku 2020 pro interiér je klasická modrá. Hluboký a tmavý odstín modré dává cítit stabilitu, klid a komunikaci. V interiéru působí vyrovnaně a je ideální do prostoru určeného k relaxaci, hlubokým myšlenkám nebo přímo meditaci. V pracovně umí motivovat k lepšímu výkonu. Tmavá modrá barva dává také pocit bezpečí a v neposlední řadě je velmi elegantní.

Výběr článků

Prázdniny a dovolené jsou za dveřmi. Ovšem letos budou pro mnohé z nás jiné. Místo koupání v teplém moři nás čeká ráchání v bazénech, studených řekách a ne vždy zrovna čistých rybnících či přehradách. Následkem pak může být řezání a pálení, které mnohé z nás tak důvěrně znají. Typické letní záněty totiž dokážou pořádně potrápit a zkazit volno.
Zubní nit jste nepoužila ani nepamatujete? Často se stresujete i kvůli naprostým banalitám? Pokud vás navíc neužije ani na pravidelnou fyzickou aktivitu, vaše srdce vyloženě trpí. Co všechno se vám kvůli tomu může stát?
Čekáte na to, až špinavé hrnky od kávy, které se hromadí ve dřezu, umyje váš partner? Jestli nechcete čelit riziku rozchodu i úzkostným pocitům beznaděje, raději to vezměte do vlastních rukou. V sázce je až příliš mnoho!

Nepřehlédněte

O nemocech se většinou nevtipkuje, ovšem výjimkou je nemoc zvaná Alzheimer, o které se mluví v mnoha starších i novějších vtipech. Dalo by se říct, že lidé o Alzheimerově nemoci vtipkují do chvíle, dokud se s chorobou nesetkají tváří v tvář. To pak jdou žerty stranou, jelikož se pochopí, že se jedná o závažnou nemoc a že to opravdu není legrace.
Léto je tady a s ním i výlety na hrady, zámky, do lesa nebo letní akce a festivaly. Ale už jste zkusily výlet parním vlakem? Skvělý tip na víkend pro vás! Celá rodina nebo jen vy se svojí polovičkou, cestování historickým vlakem má svoje jedinečné kouzlo.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek