Překonání maxima a dvakrát čtvrté místo. Tak si vedl Jerman na Zámeckém vrchu

Dvakrát čtvrté místo ve skupině 2. Těmito výsledky skončilo vystoupení Martina Jermana při podniku Zámecký vrch v Náměšti nad Oslavou. Zkušenému závodníkovi udělala radost skutečnost, že se mu na technické trati podařily vylepšit své nejlepší časy s Lamborghini Huracán GT3.

"Jsem spokojen. Vyšlo to opravdu pěkně. Na závod se přišlo podívat mnoho diváků, kteří byli bezvadní," pochvaloval si jezdec stáje Liqui Moly Racing.

Oba víkendové závody skončily pro Jermana ve skupině 2 čtvrtým místem. Zatímco v sobotu podlehl bronzovému Richardu Meixnerovi po těsném boji jen o 55 tisícin sekundy, v neděli ztratil na třetího Jiřího Mičánka mladšího necelé dvě vteřiny. I tak byl ale spokojen.

"Vnímám to pozitivně. Jsem totiž spokojen s časy, které se mi podařilo zajet. Takto rychle jsem tu s Huracánem ještě nikdy nejel," říká.

Zatímco v sobotu byl Jermanovým maximem čas 1:03,69, v neděli si polepšil na 1:02,91. Tento výkon zaznamenal při druhé jízdě. "Jel jsem opravdu na krev. Dokonce jsem na jednom z výjezdů trefil retardér. Nic se ale nestalo," vrací se ke svému nejlepšímu výkonu.

Ačkoli se většina jízd odjela na suchu, na závěr víkendu pozlobilo jezdce počasí. Před třetími nedělními pokusy totiž začalo pršet. Jelikož se ale do konečných výsledků závodu započítával pouze součet dvou nejlepších časů, mohli účastníci přistoupit k závěru podniku s klidem.

"Pro nás to byl v podstatě jenom výjezd nahoru, nic víc. Dokonce jsem na autě nechal i suché pneumatiky. O nic už v tu chvíli nešlo," popisuje Jerman třetí nedělní jízdu.

Další vystoupení 65letého matadora se odehraje za dva týdny. Stane se tak opět při mistrovství republiky, které bude mít na programu podnik Ústecká 21.

Foto: Maverick Hill Climb Czech

 

Autor

Dušan Bouzek

Motoristický novinář, který se specializuje na české a slovenské okruhové závodění a české jezdce. Intenzivně se věnuje zónovému mistrovství FIA CEZ, seriálům ESET Cup, TCR Eastern Europe i kartingu.