Daň z nemovitostí a parkování! Občané si zvou vedení Jihlavy na otevřenou diskuzi

Reportér TV Nova David Pik vyvolal rozruch na sociálních sítích myšlenkou vyříkat si z očí do očí situaci po velkém zdražení daně z nemovitostí a dalších problémů města Jihlavy.

„I dle mého fakt velké zdražení této daně = každá vyhláška se dá změnit , odůvodnit a konkrétně ukázat co za toto zvýšení obyvatelé dostanou atd atd ) + parkování , hala , situace okolo náměstí ….prostě všechny problémy naší Jihlavy,“ stojí v příspěvku reportéra Pika.

Už se na sociálních sítích objevila i pozvánka

„Věřím, že diskuse je lepší než nadávání nebo výhrůžky tady na fcb a naopak i vedeni města musí mít zpětnou vazbu od svých obyvatel,“ dodal závěrem reportér Pik z TV Nova.

S obyvateli Jihlavy by měli debatovat náměstek Radek Popelka (ANO) a radní David Beke (ODS). Překvapivě není na besedu pozván žádný zástupce KDU-ČSL jako třetího člena vládnoucí koalice, což jen dokazuje klesající význam politiky KDU-ČSL v očích obyvatel metropole Vysočiny.

KDU-ČSL je spolu s ODS a hnutím ANO členem koalice ve vedení Jihlavy, předseda KDU-ČSL Jihlava Martin Laštovička je náměstkem primátora.

Lídr opozice v jihlavském zastupitelstvu Radek Hošek už od února navrhuje snížení daně z nemovitostí na původní úroveň.

„Těšíme se na setkání s občany a pokusíme se zodpovědět všechny dotazy,“ vzkázal náměstek primátora Radek Popelka (ANO).

AKTUALIZOVÁNO: Videozáznam z besedy najdete přímo zde.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů