Úterý , 04. 06. 2024

Dalibor

Zemřel Miroslav Imrich, legendární frontman Abraxas a Tango

Miroslav Imrich, ikona české rockové scény a bývalý člen kapel Abraxas a Tango, byl nalezen mrtvý na železniční trati v pražské Uhříněvsi. Původně se myslelo, že zemřel v nemocnici, odkud odešel. Zpěvákovi bylo 71 let.
Imrich
Zemřel zpěvák Miroslav Imrich

05. 05. 2024

05. 05. 2024

Era Abraxas

Abraxas
Legendární kapela

Abraxas byl založen v roce 1977 a brzy se stal jedním z pilířů české nové vlny. Miroslav Imrich se ke kapele přidal těsně po jejím založení a rychle se stal její tváří. Pod jeho vedením kapela inspirovaná skupinou Pink Floyd, přenesla důraz na vizuální a jevištní aspekty koncertů, včetně projekcí filmů a diapozitivů. „Abraxas nejenže definoval novovlnný rock, ale svým albem Box, které obsahovalo hity jako King Kong a Poprvé, se zařadil mezi špičku české rockové scény,” říká hudební publicista Jan Vedral.

Miroslav Imrich v pořadu OA AIR.

Založení Tango

Po neshodách s kapelníkem Slávkem Jandou v roce 1983 zpěvák opustil kapelu a založil kapelu Tango. Tato skupina si rychle získala popularitu a stala se jedním z vedoucích jmen na hudební scéně tehdejšího Československa. Po jejím rozpadu před listopadovou revolucí však Imrich nezůstal v ústraní a pokračoval ve své hudební kariéře v různých projektech.

Kapela Tango

Návrat k Abraxas a další projekty

V roce 1994 se Imrich znovu spojil s Abraxasem a společně vydali alba Sado Maso a Rituál, z nichž vzešly hity jako Obyčejnej svět a Karel drogy nebere. I přes obnovenou spolupráci se cesty Imricha a Abraxas nakonec opět rozešly kvůli osobním rozepřím. Naposledy se s kapelou objevil na albu Hlava v oblacích v roce 2009. Vedle toho vystupoval s obnoveným Tangem a plánoval s nimi i další koncerty v letošním roce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Herečka Simona Postlerová (†59) náhle zemřela: Tragický konec v jejím bytě na Vinohradech

Jiřina Bohdalová, “Nesmrtelná teta”, slaví 93. narozeniny

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rychle dojet do mateřské školky, odložit dítě paní učitelce a už abychom byli v práci. Rodiče dnes často spoléhají na to, že paní učitelka ve školce (škole) se už nějak postará o to, co je třeba. Před výchovou ale neutečeme, a ani se nezbavíme odpovědnosti z ní vyplývající. Pro dítě je největší autorita rodič. Ve školce se navíc dítě má učit jiné věci, než to, co jako rodiče doma zanedbáváme.
K Vánocům neodmyslitelně patří štědrovečerní tabule. Stůl je středobodem, na který patří adventní věnec, dekorace i cukroví. Prostřený ale může vypadat i úplně jinak, než jak máte ve zvyku. Možností je nekonečno. Inspirujte se s jeho výzdobou!
Fakt, že pěvecká televizní soutěž Superstar je oblíbeným fenoménem nejen v Česku a na Slovensku, dokazuje historie. Vždyť první ročník SuperStar, kterému vévodila Aneta Langerová, se vysílal již v roce 2004. Letošní řada však přinese spoustu nového, díky čemuž i vás vtáhne do každého kola.
Letní období se obecně nese v duchu odlehčené stravy, zároveň ale takové, která dodá energii na všechna letní dobrodružství. Příroda nabízí mnoho svých plodů, dozrávají jahody, třešně, broskve, meruňky, melouny, okurky atd. Samo léto vám tak napovídá, co dobrého by se mohlo objevit na vašem talíři, pojďme se na to, ale podívat blíže.
Když se rozšířily kontaktní čočky, vypadalo to, že brzy nebude brýle nosit nikdo. Opak je pravdou. Ne každému totiž kontaktní čočky vyhovují. Navíc brýle nejen korigují oční vady, ale umí také doplnit nebo podtrhnout váš outfit a osobnost. Někteří lidí dokonce nosí brýle bez dioptrických skel, jen jako zajímavý módní doplněk. Jaké jsou trendy v optice roku 2019?
Toužíte po zahradě? Nebaví vás prázdný a špinavý balkon? Poradíme vám, jak z vašeho balkonu nebo lodžie vykouzlit vlastní soukromou oázu klidu.
Pustili jste se do rekonstrukce vašeho domova a čeká vás mimo jiné i koupelna? Pokud ale místo pro relax a očistu není příliš velké, musíte hodně přemýšlet nad rozvržením celého prostoru. Přinášíme vám pár tipů, které se vám budou při zařizování hodit.
Dnes čtyřiapadesátiletá herečka a modelka patřila v 90. letech minulého století k největším sexsymbolům. A stačila jí k tomu vlastně jen náhoda. Kdyby se neobjevila ve správnou chvíli na správném místě a neměla na sobě upnuté tričko, možná bychom ji dnes ani neznali.
V současné době často slýcháme, jak některé ženy zasílají peníze lidem, které ani neviděli. Jednoduše proto, že chtějí najít nějakou spřízněnou duši. Seznamování není jednoduché a má svá pravidla. Štěstí většinou nečeká na každém kroku.
Aby byla naše pleť krásná a dokonalá po celý rok, je zapotřebí věnovat ji tu správnou péči. Součástí zimní péče o pokožku by měla být kromě ochrany proti mrazu i dostatečná hydratace. Jakými pravidly je dobré se v zimě řídit, abychom si udržely mladistvý vzhled a zdravou pleť?

Výběr článků

Rodičovská či mateřská dovolená bývají jedny z nejosamocenějších období, a to paradoxně i přesto, že žena či otec v podstatě nikdy sami ve skutečnosti nejsou.
Každý rok se světu představí nové trendy, kterými se můžeme řídit při vybírání nového šatníku nebo zařizování svého bydlení. Zaměřme se nyní na trendy ze světa bydlení, které se budou krapet lišit od těch z roku 2020. Hlavní roli budou hrát přírodní materiály.
Mnohokrát jste se těšili na chvíli, kdy spolu konečně budete trávit více času. A když ta situace nečekaně nastala, místo společného tvoření, her a zkrášlování bytu se jen hádáte?

Nepřehlédněte

Kdo nemá sociální sítě, jako by nebyl. Poví vám jistě každý, když mu s radostí oznámíte, že nejste majitelem žádného profilu na takových platformách. V současné době mluvíme o velmi důležitém pomocníkovi každého úspěšného podniku. Je to fantastický marketingový nástroj a základ toho, že budete v kontaktu s rodinou i přáteli. Pojďme si více do hloubky rozebrat, proč to už bez sociálních sítí nejde.
Řada lidí se klidně i léta odhodlává k tomu, aby přestali kouřit. Mnohdy následuje několik neúspěšných pokusů, u některých nakonec dojde opravdu k tomu, že se zvládnou této závislosti zbavit. Pokud patříte mezi ty, kteří se chtějí s kouřením rozloučit, můžete si vzít za pomocníka třeba také bylinky. Jaké konkrétně se vám budou hodit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek