Hobl (ODS Třebíč): Třebíč dostala na zimák co žádala

Zvýšení finanční podpory Kraje Vysočina pro město Třebíč bude horkým tématem jednání krajského zastupitelstva. „Díky blížícím se volbám do krajského zastupitelstva je místní tisk zavalen řadou polopravd. Překrucování čísel a faktů z úst politiků z třebíčské radnice vzbuzuje mezi lidmi zcela nezaslouženě negativní emoce vůči kraji. Je tedy potřeba se rázně ohradit a upřesnit, jak se věci opravdu mají,“ vysvětluhje předseda ODS Třebíč Martin Hobl.

Třebíč podle předsedy místních občanských demokreatů žádala o dotaci sto milion Kč od Kraje Vysočina na stavbu nového Zimního stadionu v Třebíči a tuto částku také dostala. Konkrétně, necelých šedesát milionů korun formou přímé dotace z rozpočtu Kraje a dalších čtyřicet mililionů korun odpuštěním spoluúčasti na financování parkovacího domu u nemocnice Třebíč.

Díky politice vytěsňování automobilů z centra města Třebíče, se radnice rozhodla používat jako záchytné parkoviště u Třebíčské nemocnice i nově vznikající parkovací dům, a proto se i Třebíč finančně podílela na jeho stavbě částkou 47.3 mil Kč. Z této částky bylo městu Třebíč prominuto čtyřicet milionů korun.

Celková finanční dotace od kraje Vysočina byla souhrnně 100 mil Kč z 517 mil Kč, a to činí z celkové částky 19 %.

O výši podpory rozhodovalo krajské zastupitelstvo, ve kterém sedí devět občanů města Třebíče, což představuje dvacetiprocentní zastoupení tohoto města v nejvyšším krajském orgánu. Jen pro srovnání – Jihlava je zastoupena 6,6 %.

„Není a nikdy nebude v možnostech Kraje Vysočina, aby podpořil stejně všechna krajská sportoviště bez ohledu na jejich velikost a význam. Vždy bude v rámci možností zvažovat efekt v místních i regionálních souvislostech. Jihlavská aréna je od počátku koncipována jako stavba krajského významu s největší kapacitou, s možností multifunkčního využití a umístění v samotném centruje kraje, na rozdíl od třebíčského stadionu s potenciálem využití především pro Třebíčsko,“ dodal předseda ODS Třebíč Martin Hobl.

„Třebíč dostane bezprecedentně největší dotaci od kraje určenou na sportovní vyžití v historii, je to skvělá zpráva pro naše město a skvělá zpráva pro sport,“ prohlásil závěrem předseda Hobl.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů