Beaudin pokračuje v extralize: ze Sparty jde do Komety

Nicolas Beaudin | Foto: hcsparta.cz

Kanadský bek Nicolas Beaudin navzdory nepovedenému angažmá v pražské Spartě zůstane v Tipsport extralize, přesouvá se k brněnskému rivalovi. Podrobnosti o délce smlouvy zveřejněny nebyly.

„Jde o mladého, všestranného a kreativního obránce, který dokáže vyztužit obranu, ale zároveň i podpořit útok. Počítáme s ním do přesilovky,“ avizuje na webu Komety její majitel Libor Zábranský.

Vysoká očekávaní měli od Beaudina i na Spartě, jenže...

Jeho první štace v Česku měla k ideálu daleko, většinu play off totiž proseděl na tribuně. Celkově zasáhl u Pražanů po svém lednovém příchodu jenom do dvanácti utkání, získal tři asistence. „Nick je jeden z nejlepších hráčů na puku, ale vzhledem k našemu pojetí hry nedostal v play off tolik příležitostí...“ vysvětloval sportovní ředitel Tomáš Divíšek.

„Počítáme s ním do přesilovky.“

Rozkvete čtyřiadvacetiletý rodák z Québecu v Brně pod trenérem Jaroslavem Modrým?

Potenciál má ohromný. V roce 2018 byl draftován v prvním kole (z celkové 27. pozice) Chicagem a za Blackhawks následně zapsal 22 startů v NHL. Vrcholem jeho dosavadní kariéry je start na mistrovství světa 2021, kde s Kanadou získal zlatou medaili.

Beaudin má v Kometě nahradit přínos Daniela Gazdy, v klubu skončil i Radek Kučeřík. Naopak (staro)novými akvizicemi do brněnské defenzivy jsou Tomáš Bartejs s Michalem Gulašim. Brankoviště posílil talentovaný Michal Postava, do útoku se Brno vyzbrojilo o Roberta Říčku, Jakuba Konečného, Tomáše Rachůnka a Hynka Zohornu.

Tvořící se kádr HC Kometa Brno

Brankáři: Michal Postava, Jan Kavan.

Obránci: Tomáš Bartejs, Nicolas Beaudin, Marek Ďaloga, Michal Gulaši, Rhett Holland, Denis Svoboda, Jan Ščotka.

Útočníci: Lukáš Cingel, Jan Ekrt, Jakub Flek, Andrej Kollár, Jakub Konečný, Jakub Kos, Petr Kratochvíl, Tomáš Marcinko, Zdeněk Okál, Kristián Pospíšil, Tomáš Rachůnek, Robert Říčka, Adam Zbořil, Hynek Zohorna.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz