InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Začíná rekonstrukce Žižkovy ulice v Písku. Akce může být v půlce pozastavena, tvrdí kritici

PÍSEK – V pondělí 6. května se uzavřela horní část Žižkovy ulice v Písku, kterou čeká velká rekonstrukce. Na redakci se obrátila Alena Podhradská, která upozornila, že proti rozhodnutí krajského úřadu byly podněty na provedení přezkumného řízení, a ty dosud nejsou vyřešené. Když město Písek započne rekonstrukci této ulice před dořešením připomínek, může se podle kritiků stát, že ministerstvo dopravy důvody podnětu proti rozhodnutí krajského úřadu uzná jako oprávněné a rekonstrukce ulice může být uprostřed prací zastavena.

„Když už město Písek v tisku oslavně sděluje, že konečně po letitých problémech může začít rekonstrukci, měli by občané znát i rizika, která tato stavba může přinést. A za letité problémy si město může samo, občané mají totiž vždy na jakoukoliv reakci vydanou městem a jeho odbory pouhých 15 dní, přes tento termín doslova nejede vlak," píše Alena Podhradská.

Obavy se pokouší rozptýlit místostarosta Josef Soumar (Piráti). „O dalším podání, tentokrát přezkumného řízení na ministerstvo dopravy, víme. Jedná se o přezkum vedení odvolacího řízení Krajským úřadem Jihočeského kraje, nikoliv postupu Městského úřadu v Písku a tento podnět nemá odkladný účinek vůči našemu dalšímu postupu ve stavbě. Aktuálně máme platné stavební povolení, vysoutěženou firmu, kdy zakázka se podařila vysoutěžit o více než 10 milionů korun lépe, než byl předpokládaný rozpočet," uvádí Soumar.

„Autobusová zastávka byla umístěna v rámci územního řízení již před několika lety a zastávku v Žižkově třídě řešilo dokonce ministerstvo pro místní rozvoj, když byla ministryní Klára Dostálová. Stavební povolení na povrch i vodohospodářskou infrastrukturu je dle vyjádření mnoha odborníků platné a potvrzuje to i uzavřená smlouva se zhotovitelem stavby. Žižkovu třídu řeším bez legrace denně. Od začátku našeho působení na radnici v roce 2022 se podařilo získat platné stavební povolení, stejně tak i Krajský úřad Jihočeského kraje smetl zmíněné účelové námitky ze stolu. Věřím, že na komplikace nedojde a přezkum na ministerstvu dopravy potvrdí náš řádný a mnoha odborníky potvrzený postup. Tuto dopravní tepnu využívají denně stovky, možná tisíce lidí, sloužila dříve jako autobusové nádraží a stav vodohospodářské infrastruktury je ve špatném stavu. Další námitky, typu zvýšení hlučnosti, prašnosti, považuji za zcela účelová, která mají mít pouze další charakter zdržení stavby," říká Josef Soumar.

Diskuse k článku - 19 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Alena Podhradská 

    Reagovat

     

    Kdo chcete znát celý článek, přečtěte si dnešní Písecké postřehy (č. 19) na straně 7, kde je otištěn celý článek. Na straně 5 je reakce pana Soumara, jeho argumenty o hlučnosti a prašnosti, kde odmítá platit další studie, jsou úplně mimo mísu - kdo je požaduje? Já ne. A jeho poznámka o překlepech je také lichá, ve spisu je neúnosné množství právních pochybení, samozřejmě se s nimi nebude chlubit. Proč pan Soumar reagoval jen na část z mého článku, proč ne nevyjádřil ke všemu?

    Vloženo 9.5.2024 09:43:17

  • Ivan 

    Reagovat

     

    Tak to nezapomeňte zprasit stejně jako od polikliniky na velké náměstí kde by se mohl jezdit offroad vy umělci z radnice.kdo přebere takovou prasárnu ten by měl na vlastní náklady,tedy z úplatku který dostal od zhotovitele,zjednat řádnou opravu☝️☝️☝️

    Vloženo 8.5.2024 12:18:55

  • Jaroslav Novák 

    Reagovat

     

    neviděl jsem projekt, ale pevně věřím, že dojde k zvýšení parkovacích míst aby pan W*ber nemusel stále volat MP a lidi co jdou na oběd na Zvíkov, do řeznictví, zlatnictví, foukanou zateplovací pěnu, fin. poradenství, reklam. agentury, přijedou z Prahy v Peugeotu k dámě na víkend, do kadeřnictví ve dvoře, do opravny praček, lékárny, cest. kanceláře, vezou taky dítě do školy za roh nebo zlaté Rybky, jdou do bankomatu, přijíždějící sanitka do peč. domu neoplývající poslušnými obyvateli nebo vezou pivo Papulovi či jdou na kafe třeba k pí Podhradské, mají kde pohodlně zaparkovat. Děkuji za občany, co v tomto století světě div se, jezdí překvapivě autem.... sociálnímu inženýrství zdar !

    Vloženo 8.5.2024 01:43:10

    • xx 

      Reagovat

       

      Výčet argumentů jak v parlamentu. Místa nepřibydou, měl jste se podívat na projekt, a ušetřil byste si klávesnici.
      Světe div se, ještě pořád máme nohy a ty nám slouží k pohybu. Že se jezdí auty je asi v pohodě, vy tady ale píšete o parkování v ulici, ne o průjezdu autem ulicí.
      Na parkování nemá nikdo přednostní právo, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Až bude město poděleno barevnou zónou, vyjasní se i to parkování. Do té doby, jezděte si auty jak chcete, ale k výčtu návštěv v ulici- dokud nebudou ta místa rezervovaná pro firmy a domy, platí to, co nám přísluší - chodit, chodit, chodit. Vlastnictví auta z vás nedělá VIP s předností záboru veřejného prostoru na parkoviště, a městský prostor by se neměl omezovat tím, že se jezdí auty, dokud existuje alternativa a tou je stále možnost chodit pěšky.

      Vloženo 8.5.2024 11:04:49

      • Jaroslav Novak 

        Reagovat

         

        Ahoj XXe, jasně máme nohy a taky ruce aby jsme si všechno odnesli z auta zaparkovanýho kilometr od baráku..ješté že taky máme hlavy abysme si naplánovali zredukování park.míst, jen ať se nám to pěkně komplikuje a znesnadňuje. Choď si pěšky sám, noš si nálupy, déti a všechno na hlavě ty XXttoubo!

        Vloženo 8.5.2024 16:43:13

        • xx 

          Reagovat

           

          Hele, lidi to zvládli i v době, kdy auta nebyla, takže je prokázáno, že auto nemá na nošení věcí a dětí žádný vliv. Nemotejte jablka a hrušky - kdo tam bydlí, ať má rezidenční parkování a parkuje tam. Požádejte město o takovou výsadu, i firmy si mohou o rezervaci několika míst pro zákazníky požádat, funguje to v cizině, proč ne tady?

          Neobhajuji projekt, ani náhodou.

          Vloženo 9.5.2024 14:42:13

  • Alena Podhradská 

    Reagovat

     

    Pan Soumar má pravdu, územní rozhodnutí řešilo MMR, ale zapomněl uvést, že uznalo mé argumenty. Ministryně Dostálová rozhodnutí svého ministerstva shodila na základě rozkladu, kde důvody, proč její podřízení mé argumenty uznali, v podstatě neřešila ....... Článek je uveden pouze částečně, proč nebyl zveřejněn celý? Dotýká se pouze vyjádření pana Soumara ke stavebnímu povolení na rekonstrukci ulice, proč zde není zveřejněno to, co jsem uvedla dále a vysvětleno? Jednalo se neexistující povolení na veřejné osvětlení a velice pofidérní 18 let staré stavební povolení na vodovod a kanalizaci - podle mého názoru neplatné. A proč se zde bude zřizovat místo pro kontejnery, když podle odvolání je zřejmé, že kontejnery zde být umístěny kvůli rozhledům nebudou, proč se bude zřizovat? Atd.... Je vidět, že článek byl zmanipulován, ale dalo se to čekat. Alespoň se čtenáři dozvěděli fakt, že zveřejňovaný fakt o tom, že se už nikdo nemůže odvolat, že situace dořešená není a řeší ji ministerstvo. To město účelově nezveřejňovalo! Pan Soumar uvedl, že další argumenty typu hlučnosti a prašnosti jsou účelové, ale o prašnosti v mém odvolání ani článku nebylo ani slůvka, tak proč se tímto obhajuje?

    Vloženo 7.5.2024 09:50:25

    • Nick 

      Reagovat

       

      My ale tu Žižkovku opravit chceme! Děkujeme.

      Vloženo 7.5.2024 12:53:46

  • Nick 

    Reagovat

     

    Paní stěžovatelku, nikoliv kritičku, jak uvádí článek bych nechal bydlet třeba u Václava, aby věděla co je opravdu hlučnost a prašnost. V současnosti je Žižkovka naprosto tragická a když po těch kočičích hlavách jede autobus, tak je to jako když jedou Russáci v 68, jakákoliv oprava povrchu Žižkovky je podle mě po patnácti letech krok dopředu a je to potřeba.

    Vloženo 6.5.2024 14:23:13

    • xx 

      Reagovat

       

      Asi nevíte o problému rekonstrukce nic víc, než se zde v rámci bagatelizace uvádí. To nevadí, určitě napíšete s větší znalostí, až bude stavba zastavena.
      Ve městě je dost tragických míst k opravě. Neznamená to přece, že se zrealizuje kdejaká nakreslená akce města. Nebo Erbenova a Harantova se mají taky podle výkresů udělat?

      Vloženo 6.5.2024 19:08:43

      • Nick 

        Reagovat

         

        Ano, mají.

        Vloženo 6.5.2024 20:38:01

        • Alena Podhradská 

          Reagovat

           

          Článek samozřejmě není zveřejněný celý - to co bylo podstatné, tak zde napsáno není. Bylo to příliš „na tělo“ městu Písek, tak se to zveřejnilo jen částečně a hned byla zajištěna reakce pana Soumara.
          Proč ty Nicku, co zde reaguješ na mnou podepsaný a částečně zveřejněný článek, stydíš za svůj názor a nepodepíšeš se celým jménem?
          Přála bych ti, abys měl zastávku před svým domem. Já mám okna pouhý metr nad zemí a každý, kdo bude čekat na autobus mi bude vidět do talíře, nebudu moct vyvětrat, budu cca 30x denně nucena poslouchat hovory cestujících. Budu mít v celém bytě příšeří. Zastávku zde nyní nemám a nikdo nebyl schopen mi odpovědět, proč se před můj dům přesouvá.

          Vloženo 7.5.2024 09:04:47

          • Nick 

            Reagovat

             

            A bydlíte tam vůbec?

            Vloženo 7.5.2024 11:55:42

            • Alena Podhradská 

              Reagovat

               

              Představ si Nicku, že tam bydlím. U tebe je vidět, že jenom anonymně rýpeš, odhalit se nechceš a o problému netušíš vůbec nic. Klidně rejpej dál, tobě nemá cenu nic vysvětlovat, s anonymem se nemá cenu vůbec bavit.....

              Vloženo 7.5.2024 13:16:10

          • Nick 

            Reagovat

             

            Se vší úctou, pohodlí jednoho obyvatele na úkor stovek cestujících a zbývajících obyvatel Žižkovky? Jak větrali a jedli obyvatelé ostatních domů co mají zastávku u oken?

            Vloženo 7.5.2024 12:49:28

      • Nick 

        Reagovat

         

        Pokud je mi známo, tak opravdu Erdenovi ulice, alespoň tu část od Hvězdy nahoru si blokují sami obyvatelé, kteří nechápou nějaké zákonné požadavky na dopravní řešení, díky bohu že lidi od Hvězdy k řece mají rozum. Já být na straně města a hlavně MP, nechal bych všechny denně pokutovat za stání na zeleni, protože to stání v bahně je opravdu na facku, tady v tom městě si všichni myslí, že se všechno bude řídit a řešit hlavně z pohledu řidičů a aut. Koupim si auto, ale kde ho budu parkovat řešit nebudu, přeci se musí postarat město.

        Vloženo 7.5.2024 12:53:09

        • Jaroslav Novák 

          Reagovat

           

          Hello Nicku, choď si pěšky sám a o parkování se přece nebude starat město, to tady přece neni pro to, aby se tu lidem dobře žilo, na to je tu panbuh ty troubo, ten ty parkovací místa zařídí

          Vloženo 8.5.2024 01:30:15

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace