InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Závěrečný koncert žáků ZUŠ

    pondělí 27.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Vejšlap (Divadlo Ungelt)

    pondělí 27.5 19:00 - Sál Záložna, Žižkovo náměstí Mladá Vožice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Šumavě se ztratila pětiletá dívka. Pátrala po ní policie, horská služba, pes i vrtulník

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

PRACHATICKO - Zoufalá matka oznámila v neděli 5. května před půl jedenáctou dopoledne, že se při procházce v lese na Šumavě ztratila její pětiletá dcera. Okamžitě se rozjela velká pátrací akce, do které se zapojili kromě prachatických policistů i policisté ze sousedního Plzeňského kraje, členové horské služby na čtyřkolkách a vrtulník letecké služby. Pátrání mělo šťastný konec.

Rodina vyrazila v neděli na procházku po zelené turistické trase ve směru na Popelnou horu, právě cestou tam se pětiletá dívka ztratila. „Po přijetí oznámení se ihned rozjela rozsáhlá pátrací akce. Vzhledem k nízkému věku holčičky hrála roli každá minuta," podotkla mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Kromě policie a horské služby se do pátrání zapojila také členka záchranářské skupiny Ressdogs se svým speciálně vycvičeným psem na vyhledání osob. „Holčičku se naštěstí krátce po půl dvanácté dopoledne podařilo v pořádku vypátrat v místě zvaném Sibiř, zhruba dva kilometry od místa, kde se ztratila," informovala Martina Joklová.

Rodiče děvčátko nejprve hledali sami. Matka kontaktovala policii zhruba po necelé hodině marného snažení. „Pokud se vám ztratí malé dítě, které již dobře chodí, volání na policii zbytečně neodkládejte. Perimetr pro hledání tak zůstane pro pátrací týmy přesnější a šance na včasné nalezení dítěte tak bude mnohem vyšší," apeluje Martina Joklová.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace