POLICIE ČR: Pátrání po holčičce ztracené v lese na Šumavě mělo šťastný...

POLICIE ČR: Pátrání po holčičce ztracené v lese na Šumavě mělo šťastný konec

V neděli 5. května před půl jedenáctou dopoledne oznámila na tísňovou linku policie 158 jedna žena, že se jim zhruba před necelou hodinou při procházce v lese na Šumavě, když šli po zelené turistické trase ve směru na Popelnou horu, ztratila jejich pětiletá dcera.

Po přijetí oznámení se ihned rozjela rozsáhlá pátrací akce. Vzhledem k nízkému věku nezletilé hrála roli každá minuta. Do pátrací akce byli nasazeni nejen policisté prachatického územního odboru, ale také policisté ze sousedního Plzeňského kraje. Přizváni dále byli členové Horské služby na čtyřkolkách a vrtulník letecké služby. Pomoc při pátrání bez váhání přijala také členka záchranářské skupiny RESSDOGS se svým speciálně vycvičeným psem na vyhledání osob.

Holčičku se naštěstí krátce po půl dvanácté dopoledne podařilo v pořádku vypátrat v místě zvaném Sibiř, zhruba dva kilometry od místa, kde se ztratila.

Všem, kteří se do pátrání zapojili, patří veliké poděkování za jejich profesionální přístup.

Pokud se vám ztratí malé dítě, které již dobře chodí, volání na policii zbytečně neodkládejte. Perimetr pro hledání tak zůstane pro pátrací týmy přesnější a šance na včasné nalezení dítěte tak bude mnohem vyšší.

POLICIE ČR


 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře