Dvě pódia a deštivá koncovka. Jiří Mičánek veze z Náměště 2. a 3. místo

S poháry za dvě pódiová umístění jede Jiří Mičánek jr. ze závodu mistrovství České republiky v závodech do vrchu v Náměšti nad Oslavou. Na sobotní druhé místo navázal v neděli třetí pozicí, útok na druhou příčku zhatila dešťová přeháňka.

„Náměšť potvrdila naši pozici jednoho z nejrychlejších vozů ve skupině 2 mistrovství České republiky. Je škoda, že jsme náš souboj s Richardem Meixnerem o druhé místo nedotáhli až do poslední jízdy, na kterou se kvůli tomu těšili i fanoušci. Bohužel začalo pršet, takže čas poslední jízdy se nám jako nejpomalejší škrtl,“ vysvětluje Jiří Mičánek okolnosti závodu.

Až na deštivé finále si tým užil závodní víkend v Náměšti s tisíci fanoušků. „Musím poděkovat společnosti HaSpol, v jejímž areálu jsme si mohli vytvořit zázemí a mohli jsme být přímo na startu, kde bychom jinak prostor nedostali,“ doplňuje Jiří Mičánek, který na trať vyjížděl z místa ležícího sotva dvě desítky metrů od startovní čáry. „Věřím, že se to líbilo i fanouškům, kteří nás díky tomu hned našli,“ doplnil.

Nejrychlejší čas zajel Jiří Mičánek ve druhé jízdě v neděli. S hodnotou 1:01,72 smazal dopolední čtyřdesetinové manko na Richarda Meixnera. „Důležité pro nás je, že jsme si užili skvělý víkend s fanoušky, potvrdili naši pozici mezi nejlepšími vozy naší třídy a hlavně dovezli auto v pořádku do cíle,“ říká s úsměvem Jiří Mičánek. Rovnou z Náměště totiž jeho Huracán odjel do dílny a po noční směně jej mechanici týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra naložili spolu s dalším vozem do kamionu a odjeli do Belgie. Tady se o víkendu jede druhý podnik seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe, kde tým nasadí opět dvě posádky – Broňka Formánka se Štefanem Rosinou a Jáchyma Galáše s Matějem Pavlíčkem.

 

Autor

Redakce

Externí materiály upravené redakcí MotorMixu.