Tereza Rosalie Kladošová představuje All Season Wedding Club

První ucelená svatební kolekce české módní designérky Terezy Rosalie Kladošové se 6. května večer představí ve Velkém sále Trojského zámku. Kolekce tak bude přirozeně zasazena do místa, kde svatby reálně probíhají. Myšlenka harmonické linie svatebních šatů se zrodila s vlastní svatbou návrhářky, kdy začala zkoumat utajené oblasti niterného vztahu nevěsty a jejích šatů. 

Kolekce nabídne 15 modelů, které jsou startovním dialogem mezi návrhářkou a budoucími nevěstami, které by chtěly její služby vyzkoušet. Společná konverzace může modely využít jako vodítko pro budoucí vysněné svatební šaty, které stvořila nevěstina fantazie. Kromě samotné nevěsty mohou ale jednotlivé kusy z kolekce zodpovědně posloužit i ostatním svatebčankám – svědkyním nebo družičkám.

Kolekce je sama o sobě fúzí různých přístupů a záměrně nereflektuje jeden svatební styl. Svatební den totiž nabízí několik událostí i příležitostí ke změně outfitu. “Svatební hosty můžete jako nastávající nevěsta přivítat v minimalistických slip dress, cestu k oltáři pak podniknout v nadýchaných šatech pomněnkové barvy, ve kterých budete vypadat jako Alenka v říši divů. První tanec zahájit v diorovské sukni se sexy motorkářskou bundičkou a afterparty protančit v květované minisukni ala twiggy. První noc v roli novomanželky se zahalit do saténové kapuce a s postupující hlubokou nocí odhalovat tajemství sexy pyžama. Druhý den ráno prožít v pohodlných kalhotách a topu, který si stále uchová v detailu nádech Alenčiných šatů samotnou a cestu k oltáři”, romanticky popisuje designérka Tereza Rosalie Kladošová. 

V kolekci se prolíná několik materiálů, kromě jiného i ve Francii na míru utkaný žakár ve třech barvách. Z části ho tvoří bavlna a z části kovové vlákno – je tedy místy průhledný, ale zároveň drží tvar. Nechybí ani několik druhů hedvábí různých struktur a barev – duchess, crep de chine nebo kepr. Patrná je práce se strukturou, mísí se lesklé a matné materiály se sametem a oboustranným žakárem, který je leský z jedné strany a z druhé strany s chlupem. 

Svatební hostina, která vypukne v 18.30, vznikla v kreativním vedení Kristíny Dúhové a ve spolupráci s Cou Cou agency. Stůl je zdánlivě banálním statickým objektem, který pokorně vyzývá jinak roztržitou a organickou skupinu svatebčanů k prožití dalšího pospolitého okamžiku. Zasednout společně ke stolu je vcelku všední rituál, ale pokud dekor ubrusu dosahuje obřích rozměrů, pokrmy na stole zlehka ovívají třásně a měřítko dekorace nás deformuje stejně jako Alenku, když procházela králičí norou, tak se na pomíjivý okamžik fantazie svatebního dne opět propisuje do jinak racionálního světa všech hostů. 

“Na celou myšlenku mě přivedla Terezina svatba. Náš freestylový projekt její svatební dekorace byl tak strašně nenucený a svobodný, až se mi uchovaná radostná vzpomínka opětovně vracela a měla jsem potrebu ji vyslyšet”, komentuje spolupráci Kristína Dúhová. 

Prostory Velkého sálu Trojského zámku je možné pronajmout na vlastní svatbu. Každý tak může zažít stejnou atmosféru jako nevěsty Terezy Rosalie Kladošové.

 

Comments

comments

Vyhledat