InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Žena z Táborska uvěřila reklamě. Zainvestovala do kryptoměny, zchudla o desítky tisíc

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

TÁBORSKO - Vidinou snadného a rychlého zbohatnutí se nechala omámit mladá žena z Táborska. Uvěřila reklamě slibující zhodnocení úspor formou investování do kryptoměn a zaregistrovala se na inzerovaných stránkách, kde uvedla své kontaktní údaje. Ozval se jí podvodník, který jí pak obral o úspory.

Poté, co se žena zaregistrovala na inzerovaných stránkách jí v průběhu března a dubna kontaktoval přes WhatsApp podvodník, vydávající se za investičního poradce České investiční společnosti. Ženu pak navedl k zaslání peněz na různé účty. „Což učinila v domnění, že se jedná o výhodnou investici. Dosud neznámý pachatel přiměl poškozenou k jedenácti platbám. Té vznikla škoda za více než 60 tisíc korun," popsala mluvčí táborské policie Lenka Pokorná.

Po podvodníkovi teď pátrají bechyňští policisté. Vyšetřování těchto podvodů je ale velmi komplikované a zdlouhavé. Navíc se ne vždy podaří pachatele dopadnout. „Podle našich zkušeností ztrácejí lidé v kyberprostoru obezřetnost a nechají s sebou často manipulovat. Bohužel konec bývá většinou stejný, jsou podvodníkem obráni o vysoké finanční částky, které skončí na neznámých účtech v zahraničí," podotkla Lenka Pokorná.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Milan 

    Reagovat

     

    to je mi pani líto.Policie konejte.

    Vloženo 7.5.2024 08:50:20

  • Roman 

    Reagovat

     

    Dobře jí tak.

    Vloženo 7.5.2024 06:57:08

  • Pavel R. 

    Reagovat

     

    Nechci podcenovat PCR, ale tyhle penize uz jsou asi navzdy pryc. Pani nemela byt tak naivni …

    Vloženo 6.5.2024 20:04:51

  • Michal 

    Reagovat

     

    A každýmu jsem tady na tý točně to říkal: neber úplatky neber úplatky nebo se z toho zblázníš...ale je to marný je to marný....ty lidi si nedají říct ....

    Vloženo 6.5.2024 18:18:23

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace