InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Závěrečný koncert žáků ZUŠ

    pondělí 27.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Vejšlap (Divadlo Ungelt)

    pondělí 27.5 19:00 - Sál Záložna, Žižkovo náměstí Mladá Vožice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cyklistická sezona odstartovala otevřením nového úseku Vltavské cyklistické cesty

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

ČESKOKRUMLOVSKO - Slavnostním otevřením nového úseku Vltavské cyklistické cesty začala v sobotu 4. května na jihu Čech nová cyklistická sezona. První turisté projeli trasu mezi Loučovicemi a Vyšším Brodem, akci současně doplnil také bohatý doprovodný program.

Nová část cyklostezky je dlouhá 5,5 kilometru. Začíná před kaplí sv. Prokopa v Loučovicích a končí ve Vyšším Brodě u vjezdu do kempu Pod Hrází. Na začátku trasy se line podél levého břehu Vltavy a vede mezi řekou a zastavěnou částí obce Loučovice až k mostu. Odtud míří po pravém břehu Vltavy směrem k Čertově stěně, dále k vodní vyrovnávací nádrži Lipno II a končí právě u kempu.

„Jižní Čechy opět potvrzují, že jsou rájem pro cyklisty. Cyklistika se tu stala celoročním, velmi vyhledávaným tématem a dokončený úsek Vltavské cyklistické cesty nabídne návštěvníkům další část nádherné jízdy podél Lipna či řeky Vltavy," uvedl Petr Soukup, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu.

Při otevření nové trasy čekal v sobotu 4. května na cyklisty po cestě bohatý doprovodný program. Už na Lipně se o zábavu postaral DJ, děti potěšil Lišák Fox a představen byl i projekt KolemKolem, který návštěvníkům výrazně usnadní plánování tras na Lipensku. V Loučovicích pak mohli lidé vidět mimo jiné třeba exhibice na kolech a ve Vyšším Brodě na ně čekal hudební program i zábava pro děti.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace