InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Po dálnici D3 kličkovala škodovka. Řidič měl v sobě přes 2,5 promile alkoholu

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

TÁBORSKO - Nejen se svým životem, ale i s životy dalších řidičů hazardoval opilec, který sedl v posledním dubnovém týdnu za volant Škody Roomster a vyrazil po dálnici D3 ve směru od Tábora na České Budějovice. Na dálniční policisty, kteří ho zastavili, pak byl muž navíc agresivní. Skončil v cele.

Policisté z dálničního oddělení Borek řidiče (roč. 1968) kličkujícího s autem po dálnici zastavili u sjezdu Veselí nad Lužnicí. „Na výzvu k předložení osobních dokladů byl z jeho dechu cítit alkohol, proto jej policisté vyzvali k provedení dechové zkoušky přístrojem Dräger. Výsledek měření vykázal více jak 2,5 promile. Po pár minutách opakovaný test se nikterak nelišil od prvního měření. Muž s výsledkem souhlasil, odběr dalšího biologického materiálu nepožadoval," popsal mluvčí policie Milan Bajcura.

Jenže pak se opilý řidič začal chovat nečekaně agresivně. „Ničil služební písemnosti. Vzhledem k jeho stavu ho policisté zadrželi a po dohodě se státním zástupcem eskortovali do zdravotnického zařízení, kde službu konající lékař stanovil, že je schopen pobytu v policejní cele do vystřízlivění. Jeho vozidlo bylo odtaženo na policejní parkoviště," uvedl Milan Bajcura. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Prpa 

    Reagovat

     

    Asi modrozluty

    Vloženo 6.5.2024 19:43:56

    • Karel 

      Reagovat

       

      Myslíš že to byl pošťák?

      Vloženo 6.5.2024 22:26:03

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace