bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přesilovková smršť Rangers – dva góly, 23 vteřin. Ideál, usmíval se Laviolette

6. května 14:20

David Zlomek

První zápas série mezi New York Rangers a Carolinou Hurricanes nabídl skvělou podávanou. Spokojení nakonec byli hráči Rangers, kteří se nakopli hlavně třemi góly v úvodní třetině. Dva z nich padly v přesilovce, která se ukázala opět jako velká zbraň.

Dvě přesilovky, dvě střely, dva góly. Nejprve potřeboval Mika Zibanejad devět vteřin na to, aby překlopil stav na 2:1, o pár minut později se prosadil po čtrnácti vteřinách Vincent Trocheck.

"Efektivní", to bylo slovo, které použil trenér Rangers Peter Laviolette.

Jedná se o zbraň, kterou Jezdci prostě umí využít. V základní části Rangers skončili třetí v lize s úspěšností 26,4 %. A v play off šroubují úspěšnost do neskutečných výšin, zatím činí bilance „osm z osmnácti“, tedy 44,4 %.

"Plnili jsme úkoly," pokrčil rameny Zibanejad. "Na oslabení jsou skvělí, dnes se nám ale dařilo přesně podle plánu. Je to něco, v čem budeme muset pokračovat, pokud chceme mít proti těmto týmům úspěch."

Byly to právě speciální formace, které v neděli rozhodly. V základní části měla Carolina nejlepší oslabení v lize, Ranges ale neuhlídala. A aby toho nebylo málo, svých přesilovek měla pět a nevyužila ani jednu.

Kapitán Hurricanes Jordan Staal řekl, že pohyb puku při přesilovce Rangers byl rychlejší, než kdy viděli.

"Myslím, že naše oslabení je založeno na tlaku. Abyste se z něj jako soupeř vymanili, musí se vám podařit tři nebo čtyři skvělé přihrávky, a to oni udělali," řekl. "Udělali několik dobrých akcí, ale my se přizpůsobíme, najdeme cesty, jak více tlačit ve správnou dobu a ve správných místech a ujistíme se, že v tomto ohledu dokážeme odvést lepší práci."

"Stala se tam spousta věcí, ale první zápas v novém kole, do toho publikum… Nedělal bych z toho vědu,“ poznamenal Sebastian Aho.

Rangers se však předvedli parádním týmovým výkonem. Fungovaly všechny složky hry. Od hry pět na pět přes přesilovku a oslabení až po výkony hvězd, do toho spolehlivý gólman Igor Šesterkin. Výsledkem je pět výher z pěti zápasů v play off.

"Musíme jet dát," velí Zibanejad.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.