TOPlist

Mapy Google brzy projdou zásadnější proměnou vzhledu. Jak se vám líbí nová verze?

mapy google změna vzhledu
  • Aplikace Mapy Google se podle všeho dočká výraznějšího redesignu
  • Google jej už testuje na Androidu, dostane se i na iOS
  • Změny nejsou nikterak razantní, ale odezva je zatím pozitivní

Uživatelé aplikace Mapy Google na Androidu si v posledních měsících všimli nenápadné, ale znatelné změny designu. Aplikace se dočkala modernizace, která přináší čistší vzhled a intuitivnější rozhraní a ačkoliv Google oficiálně nic nepotvrdil, zdá se, že se jedná o chystanou rozsáhlou aktualizaci, o níž jsme vás informovali už v únoru. Žádná revoluce se nekoná, přesto jde o jeden z největších (designových) updatů za poslední roky.

Změny v Mapách Google se zatím setkávají s převážně kladnou odezvou, mezi ty nejvýraznější patří:

  • Větší mapa: Několik panelů na celé obrazovce bylo pozměněno tak, aby zobrazovaly část mapy v pozadí. To uživatelům poskytuje kontext při vyhledávání informací a zároveň jim umožňuje lépe se orientovat.
  • Zaoblené rohy a snadné ovládání: Rohy panelů jsou nyní zaoblené a tlačítka pro zavření a sdílení informací jsou snadno dostupná v pravém horním rohu.
  • Zjednodušené vyhledávání trasy: Pole pro zadání počátečního a cílového bodu se nyní „vznášejí“ v horní části mapy, zatímco možnosti pro výběr dopravního prostředku se přesunuly dolů.
  • Skládání panelů zmizelo: Design testovaný v únoru 2024 umožňoval skládat panely na sebe, čímž vznikal dojem vrstvení. Tato funkce byla podle všeho z finální verze odstraněna.

Ačkoliv Google oficiálně mlčí o termínu vydání aktualizace pro všechny uživatele, vzhledem k délce testování se dá očekávat, že se tak stane v dohledné době. Aktualizace mimo Android zamíří i na iOS a jejího oficiálního představení bychom se mohli dočkat na akci Google I/O, která se uskuteční již 14. května.

Mapy Google
Mapy Google

Jak se vám líbí nový vzhled aplikace Mapy Google?

Zdroj: TechRadar

Jakub Kárník
O Autorovi - Jakub Kárník

Jakub je znám svou nekonečnou zvědavostí a vášní pro nejnovější technologie. Jeho láska k mobilním telefonům začala s iPhonem 3G, ale dnes se spoléhá na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)