InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Závěrečný koncert žáků ZUŠ

    pondělí 27.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Vejšlap (Divadlo Ungelt)

    pondělí 27.5 19:00 - Sál Záložna, Žižkovo náměstí Mladá Vožice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Florbal: Premiérový Princess Cup opanovaly princezny z Budějovic

MILEVSKO – Dámská jízda! To byl premiérový Princess Cup, florbalový turnaj pro elévky ročníků narození 2013 až 2016, který v neděli uspořádal Došwich Milevsko v místní sportovní hale. První výhradně dívčí turnaj měl spoustu novinek a zajímavostí. Začalo se společnou rozcvičkou, v poledne následoval společný tanec, k dispozici byl fotokoutek a každé družstvo dostalo za úkol namalovat své tričko, které pak děvčata předala během slavnostního vyhlášení svým trenérům a trenérkám. Organizaci měly na starost také dámy – dorostenky FBC Došwich Milevsko, které dělaly rozhodčí, organizační pracovnice u stolků, hlasatelky nebo plnily sociální sítě klubu. Zkrátka dámská jízda se vším všudy.

Ze samotných bojů vyšly nejlépe hráčky Štírů České Budějovice, které během celého dne nenašly přemožitelky. Milevské družstvo, které se dává dohromady a od nové sezony se pod vedením trenérské dvojice otec a dcera Aleš Kovář – Monika Kovářová vrátí do mistrovských soutěží, skončilo třetí. Od místostarostky města Markéty Honzíkové tak Milevšťandy převzaly bronzové medaile. Turnaje se zúčastnilo také druhé milevské družstvo Došwich Academy, které bylo složené z děvčat, které se florbalu věnují na kroužcích v základních školách, ale organizovaně florbal nehrají. Na Princess Cupu si ho mohla vyzkoušet před zaplněnou tribunou.

S novým turnajem pro dívky elévky ročníků 2013–16 přišel Došwich Milevsko víkend před největším turnajem v regionu Dragon Cupem. Nadcházející víkend tak bude po oba dny od rána do večera ve sportovní hale pořádné rušno. Hrát se bude v kategoriích přípravky, elévů (sobota) a mladšího žactva (neděle). Vzhledem k plánovaným úpravám na zimním stadionu, kde momentálně není inline povrch, se letos bude hrát pouze ve sportovní hale.

Konečné pořadí: 1. FBC Štírky České Budějovice, 2. SK Juvenis Přibyslav, 3. FBC Došwich Milevsko, 4. Florbal Soběslav jednorožci, 5. Floorball Club Písek, 6. Florbal Soběslav krtci, 7. Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou, 8. Došwich Academy.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace