InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihostroj si pojistil obě libera. Michálka čeká už 17. sezona

 Autor: VK Jihostroj ČB (Dan Kubát).

    Autor: VK Jihostroj ČB (Dan Kubát).

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Zatímco titulové oslavy pomalu končí, vedení Jihostroje České Budějovice už odtajňuje podobu kádru pro příští sezonu. Sehraná dvojice liber z mistrovského kádru prodloužila smlouvu. Jedničku na tomto postu Michaela Kovaříka si českobudějovický klub pojistil dokonce tříletou smlouvou. Druhou sezonu na postu libera a svou celkově už sedmnáctou v Jihostroji začne legenda Petr Michálek. Do sezony 2023–24 vstupovali jako rovnocenná dvojice liber a oba se prezentovali výbornými výkony. V průběhu sezony začal trenérský tým postupně upřednostňovat mladšího Michaela Kovaříka. Sedmadvacetiletý volejbalista se ocitl v Jihostroji vlastně náhodou před dvěma lety, původně jako krátkodobá záplata za zraněného Martina Kryštofa. Nakonec zůstal a v letošním play off byl klíčovým prvkem českobudějovického úspěchu.

„V uplynulé sezoně udělal obrovský progres. Hrál prostě tak výborně, že Petra Michálka nepustil na hřiště, přestože i on se na liberu dobře etabloval. Michael je v ideálním věku a měl by být dlouhodobou jedničkou na této pozici i v české reprezentaci. Jsme proto rádi, že byl oboustranný zájem o pokračování spolupráce na delší období," sdělil pro klubový web generální manažer Robert Mifka.

Neodmyslitelnou součástí českobudějovického kádru bude i v sezoně 2024–25 brzy pětatřicetiletý Petr Michálek, který se po své první sezoně na postu libera stal členem širšího kádru české reprezentace. V dresu Jihostroje začne svou sedmnáctou sezonu a v historických tabulkách už vážně šlape na paty Petru Habadovi (18 sezon) i Radku Machovi (19).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace