Android: Přenos dat a nastavení na nový mobil bude rychlejší

Android: Přenos dat a nastavení na nový mobil bude rychlejší
2024-05-06T18:00:21+02:00
• 6. 5. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ještě před lety bylo doslova utrpení nastavovat nový mobilní telefon a obnovovat všechna data, aplikace a nastavení. Postupem času došlo k vylepšení a dnes v podstatě můžete přenést skoro vše na nový mobil. Proces ale zabere nějaký čas, stejně tak instalace všech aplikací. Samotný systém není vždy konzistentní, ale to by se mělo změnit.

Kopírování dat

Android obsahuje nástroj na přesun informací ze starého mobilu na nový. Výrobci si s ním ale někdy hrají a trochu více vše komplikují, ale i tak nativní řešení od Googlu je relativně dobré. Zpravidla se nabízí přesun informací přes kabel nebo i bezdrátově přes WiFi. Samozřejmě se nabízí i záloha z cloudu, ale ta je spíše pomalejší a hlavně je závislá na připojení k internetu.

Web Android Authority prozkoumával zdrojové kódy aplikace Data Restore Tool a konkrétně ve verzi 1.0.624892571 se podařilo objevit části nasvědčující o modernizaci celého procesu. Nečekejte nějaké zázračné řešení nebo zcela nový přístup. Google jednoduše plánuje využít přenos dat přes USB i WiFi současně. Dokonce si novinka vysloužila označení MultiTransportD2dTransport.

android restore anytime aa 1 1000x2222x

Aktuální podoba; Zdroj: 9to5google

Vzhledem k tomu, že mnoho mobilů i v dnešní době je vybaveno USB ve verzi 2.0 s maximální teoretickou přenosovou rychlostí 480 Mbps, tak WiFi může být rychlejší. Než se tedy spoléhat na jednu nebo druhou technologii, Android využije obě. Není ale jasné, co se bude přenášet přes jakou technologii. Asi zde bude nějaký systém vyhodnocení a mobil si sám rozhodne, kterou cestou pošle větší soubory.

Zatím si ale budeme muset počkat na zavedení nové verze nástroje na přesun dat. Vypadá to ale, že nebude svázán jen s novější verzí Androidu a bude postačovat aktualizace skrze Obchod Play.

Zdroje: androidauthority.com, 9to5google.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

PanzerGlass S24 MP Mraz 1
PanzerGlass S24 MP Mraz 2

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat