Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Při vstupu do Vatikánu zadrželi faráře z Česka, měl u sebe pistoli a nože

Ze světa / / ČTK / 6. května 2024 21:52
Při vstupu do Vatikánu zadrželi faráře z Česka, měl u sebe pistoli a nože

Ilustrační foto: Svatopetrská bazilika
Autor: Flickr.com

Řím/Olomouc -  Při vstupu do Vatikánu policie o víkendu zadržela faráře z České republiky, který měl u sebe v tašce vzduchovou pistoli, dva nože a šroubovák. Muž se podle agentury ANSA ospravedlňoval tím, že zbraně jsou určené pro osobní obranu. Policie začala stíhat z nedovoleného ozbrojování duchovního i dalšího muže z Česka, který je zřejmě skutečným majitelem zavazadla. Podle italského tisku jde o faráře z Velkých Losin. Představitel olomouckého arcibiskupství ČTK potvrdil, že kněz je na pouti ve Vatikánu, spojit se s ním však zástupcům diecéze dosud nepodařilo.

„Tuto informaci máme zatím neoficiálně, nejsem tedy schopen ji potvrdit. Pravda je, že dotyčný kněz opravdu odjel na nedělní pouť do Říma, kde se v tuto chvíli nachází. Myslíme si, že se jedná o nějaké nedorozumění, zřejmě podcenil situaci. Rozhodně nevěříme, že by v tom byl nějaký špatný úmysl. Záleží samozřejmě na policii, jak to vyšetří, naprosto respektujeme jednání italských úřadů,“ řekl ČTK mluvčí olomouckého arcibiskupství Jiří Gračka. Doplnil, že spojit se s knězem se zatím nepodařilo. „Ve chvíli, kdy bude tato věc potvrzena, povedeme s ním diskusi, co se vlastně stalo, budeme chtít slyšet jeho názor,“ uvedl.

Policie podle italských médií faráře zadržela v neděli během kontrol, které se provádějí při vstupu do Vatikánu. Kněz doprovázel skupinu poutníků z Česka a taška, ve které policisté nalezli vzduchovou pistoli a další podezřelé předměty, údajně patřila jednomu z věřících. Při výslechu duchovní uvedl, že předměty měly sloužit pro osobní obranu.

Podle deníku Corriere della Sera však policie nepovažuje toto odůvodnění za věrohodné. Vyšetřovatelé se domnívají, že věřící zřejmě tašku svěřil duchovnímu, protože si myslel, že ten vzhledem ke svému církevnímu postavení nebude podroben důkladné bezpečnostní kontrole. Oba muži jsou stíháni na svobodě.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
48%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
29%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 169)