TOPlist

Počasí v mobilu? Tato aplikace ovládla český žebříček na Google Play!

Aplikace počasí24 Česko
  • Aplikaci pro sledování počasí by měl mít v mobilu každý
  • V Česku momentálně letí appka počasí24 od německých vývojářů
  • Dokáže zasílat oznámení a nechybí jí radar nebo webkamery

O aplikace pro sledování počasí je zájem prakticky neustále, a to zejména během posledních týdnů, kdy se často střídaly teploty a slunečný den mohl rychle přejít v bouřlivý. Češi si momentálně nejvíce oblíbili mobilní appku počasí24: Počasí a Radar, která obsadila přední příčku v žebříčku nejstahovanějších aplikací na Google Play.

Aplikace počasí24 v době psaní článku držela na Google Play stříbrnou pozici, hned za obřím on-line tržištěm Temu, které však má obrovskou konkurenční výhodu v podobě intenzivního marketingu. Ačkoliv je vyvinutá německou společností wetter.com, její rozhraní je v češtině, takže nehrozí, že by používání appky někomu ztížila jazyková bariéra.

počasí24 – nejlépe hodnocená aplikace s přesnou předpovědí počasí a radarem srážek.

počasí24 - nejlépe hodnocená aplikace s přesnou předpovědí počasí a radarem srážek.

weather24: Forecast & Radar
weather24: Forecast & Radar

Hned po spuštění se vás aplikace zeptá, jaké oblasti má přizpůsobit předpověď. Kliknete-li na tlačítko „Pro mou polohu“, na základě GPS si zjistí, kde se momentálně nacházíte. Posléze dostanete možnost aktivace oznámení, díky níž budete dostávat upozornění na nepříznivé počasí ve své lokalitě.

Co se blíže týče samotného sledování počasí, aplikace vám zobrazuje momentální stav, aktivní výstrahy a přehled změn v nadcházejících hodinách. Níže pak ukazuje předpověď na 7 dní dopředu a na samém spodku domovské stránky najdete tabulku s dalšími osmi dny. Stručně řečeno: v pondělí 6. května se mohu podívat na předpověď pro úterý 21. května.

Součástí aplikace je také radar nebo panel s webkamerami. Přes počasí24 můžete sledovat i přenosy z Česka – například v Olomouckém kraji je kamer aktivních 6, v Královéhradeckém pak 17. Nesmíme ani zapomenout na možnost přidat si appku jako widget na domovskou obrazovku.

Jakou aplikaci pro sledování počasí používáte vy?

Zdroje: Google Play, vlastní

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)