ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5775 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Radio 1 chystá zpravodajství z Anifilmu

0 Redakce PLAY.CZ 6.5.2024

Radio 1 bude v rámci letošního Mezinárodního festivalu animovaných filmů ANIFILM vysílat zpravodajský servis o festivalových novinkách a uváděných filmech. Na Radiu 1 se bude vysílat od 7. do 11. května, vždy v 11:00 v premiéře a v 16:00 v repríze. 

Zpravodajství z festivalu bude také pokaždé od 11:00 k dispozici jako podcast na platformách Spotify a Apple nebo na adrese: https://www.spreaker.com/show/festivalove-zpravodajstvi-radia-1.

23. ročník Mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci ve dnech 7. až 12. května a nabídne jako vždy bohatý a pestrý program. Letos se na něm vedle velkého soutěžního programu, který přitahuje největší divácký zájem, představí téma vlivu výtvarného umění v animovaném filmu. Dále se zaměří na filmy vytvořené pomocí voděných loutek. Anifilm ocení a řadou filmů připomene nesmazatelný vliv dramaturga, scenáristy a pedagoga Jiřího Kubíčka. Uznávané porotkyně a porotci festivalu představí svou tvorbu, chybět mezi nimi nebudou ani režisér Hugh Welchman nominovaný na Oscara i na Zlatý glóbus, Milorad Krstić známý svým snímkem Sběratel Ruben Brandt nebo Emma De Swaef, která ráda tvoří filmy pomocí vlny, plstě a textilu, díky čemuž získala ocenění Cartoon d’Or a nominaci na cenu César. Děti i jejich rodiče čeká pořádná dávka filmů a zábavy především ve filmovém programu Animo, ale i v dílnách animace či dabingovém a ruchovém studiu. A téměř každý den zakončí tradiční půlnoční dávka filmů děsivých i lechtivých. Od záplavy filmů si pak diváci můžou oddychnout například na výstavě Za hranice animace: Voděná loutka v českém filmu v libereckém Severočeském muzeu. Více informací o Anifilmu najdete na www.anifilm.cz.

Zpravodajství z Anifilmu vám přináší Janova pec. Stop motion müsli, rotoskopické granoly, loutkové kaše. Vše renderováno a bez lepku. Janovapec.cz

Radio 1 je možné poslouchat na frekvencích 91,9 FM (Praha a okolí), 97,5 FM (Plzeň), 98,7 FM (Liberec) a 100,2 FM (České Budějovice). Samozřejmě také po internetu a digitálně v síti DAB+. Více informací najdete na https://www.radio1.cz/jak-naladit/, kde jsou ke stažení i mobilní aplikace.