Menopauzou s lehkostí: Tajemství spokojené ženy a jejího okolí

Menopauzou s lehkostí: Tajemství spokojené ženy a jejího okolí

Tisk

Menopauzou-s-lehkostiNa pultech knihkupectví se v těchto dnech objevuje knižní novinka kniha Menopauzou s lehkostí, kterou připravily MUDr. Alica Anna Szabó a Mgr. Petra Kubalová a vydalo ji největší české nakladatelství Albatros Media v nové edici „nastole“. Tato ucelená publikace, v níž autorky zúročily vlastní zkušenosti i příběhy svých klientek, pokrývá složitou problematiku menopauzy ze všech aspektů: zdravotního, psychologického, sociálního i ryze praktického.

 

MUDr. Alica Anna Szabó pracuje bezmála 30 let jako lékařka se zaměřením na celostní medicínu a bylinnou léčbu hormonálních poruch.

Mgr. Petra Kubalová se věnuje klientům jako profesionální life kouč, zároveň se coby novinářka orientuje zejména na sociálně-psychologická témata.

Slovo autorek v úvodu knihy:

"Tuto knihu věnujeme všem ženám v období premenopauzy a menopauzy a jejich mužům, kteří chtějí svým partnerkám lépe porozumět a být jim oporou v náročné životní etapě. Stejně tak je ovšem tato kniha určena ženám, které menopauza teprve čeká, aby získaly potřebné informace a mohly svou menopauzu prožít s lehkostí. V knize také naleznete vysvětlení medicínských pojmů a jejich překlad do „lidštiny“. Jsou v ní praktické návody, co dělat, když se vás týkají některé popsané stavy a potíže. Ale hlavně Vám tato knížka dodá spoustu optimismu a radosti. Zjistíte, že menopauza vůbec neznamená konec, ale může to být naopak začátek krásné a bohaté životní etapy, kterou můžete prožít ve zdraví, spokojenosti a pohodě.“

menopauza autorky

Co Vám kniha nabízí?

  • Pohledem celostní medicíny Vás provede obdobím premenopauzy a menopauzy. Dozvíte se, jak funguje Vaše tělo, co mu pomáhá a co naopak škodí.
  • Pomůže Vám pochopit, co se děje s Vaším hormonálním systémem, čemu věnovat pozornost, hlídat si a co prokonzultovat s lékařem.
  • Vysvětlí, jak pracuje Váš metabolismus, poradí Vám co a proč jíst. Jak si udržet zdravý mikrobiom.
  • Pomůže Vám i Vašemu okolí pochopit změny, kterými procházíte na úrovni fyzické, psychické i sociální.
  • Věnuje se i Vašim vztahům – s rodinou, přáteli i světem kolem Vás. Podrobně se věnuje partnerskému životu a jeho proměně, a to i v oblasti sexuální.
  • Ukáže Vám, proč se věnovat sama sobě a vnímat své potřeby.
  • Poradí Vám s výběrem vhodného oblečení, kosmetiky i pohybových aktivit.
  • A nabídne i pár zdravých receptů

menopauza ukazka

Kmotry knihy jsou úspěšné ženy: manažerka Renata Mrázová a cvičitelka Hanka Kynychová.

Doporučení ke knize napsal na zadní stranu obálky MUDr. Jan Vojáček, známý lékař celostní medicíny.

Kniha je k dostání na Albatrosmedia.cz, ale i ve všech knihkupectvích.

Menopauzou-s-lehkosti

Zdroj foto: Terezie Maršálková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Gilly Macmillanová – Spálená obloha

spalena obloha 200Být rodičem je nesmírně těžké. Je nutné být spravedlivý, tak akorát náročný i hodný a hlavně ne přehnaně starostlivý. Jednoduše se to píše, ale z vlastní zkušenosti vím, že převést tato slova do skutečnosti je téměř nadlidský úkol. K...

Divadlo

Cirkus Cirkör, Cahin Caha a Cirk La Putyka připravují pro Letní Letnou společný projekt Lacrimae

Unikátní představení, které se jindy a jinde nebude již opakovat, připravují pouze pro letošní Letní Letnou tři přední evropské soubory z oblasti nového cirkusu – Cahin Caha z Francie, Cirkus Cirkör ze Švédska a <...

Film

Osvícení – rozhodně ne bez svícení

altZačíná to nádhernými horskými scénériemi. Pak se poděje něco, co vám rozmetá mozek na kusy. Aspoň že to vcelku dobře končí. A bonusový materiál je pak opravdu lahůdkou. Jack Nicholson v tak dokonalé roli, že na konci filmu nevěříte, že JE normá...