Nenápadný dříč posunul Dallas do semifinále. Ukončil Faksa Hertlovi sezonu?

Přidat na Seznam.cz

Radek Faksa už odehrál v NHL během osmi sezon více jak 600 zápasů, všechny v dresu Dallasu Stars. Doteď si tohoto 30letého útočníka vážili za dřinu, kterou odváděl pro své spoluhráče a tým. Po dnešní noci ho však ve městě rodiny Ewingů zbožňují, protože dal rozhodující gól v 1. kole play-off Západní konference. Dallas porazil v sedmém rozhodujícím zápase obhájce titulu Vegas 2:1, což znamená i konec účinkování Tomáše Hertla v letošním play-off.

„Hodně to pro mě znamená a jsem rád, že jsme sérii vyhráli, protože Vegas má zatraceně dobrý tým. Mají tolik dobrých kluků a v každém zápase to byla velká válka. Každý zápas byl tak těsný a je to jejich obrovská zásluha, ale my jsme šťastní. Bylo to velké vykoupení z minulého roku a jsem moc rád, že jsme mohli postoupit do dalšího kola,“ řekl na tiskové konferenci rodák z Vítkova (okres Opava).

Přitom se zdálo, že Faksa možná ani sedmý zápas nestihne. Ve druhém utkání série s Vegasem se zranil a následující čtyři mače sledoval jen v civilu. „Bylo pro mě těžké sledovat zápasy, takže jsem byl rád, že jsem zpátky,“ dodal hráč čtvrté lajny, který v noci odehrál jen deset a půl minuty. I to však stačilo, aby se stal hrdinou.

Smutek naopak zavládl u Tomáše Hertla, který před pár měsíci přestoupil z nejhoršího týmu (San Jose) k favoritovi soutěže. Naopak jistou naději to dává českým reprezentačním trenérům, kteří by rádi Hertla využili na blížícím se MS. Euro Hockey tour konané v Brně ukázalo, jak moc by se tento hokejový šikula hodil, protože Češi v ofenzívě naprosto propadli. Není však jisté, zda budě chtít Vegas Hertla pustit na světový šampionát i vzhledem ke zdravotním problémům, které rodáka z Prahy během února a března trápily.

Zdroj: redakce, nhl.com