Málek vypadl z nominace na MS, ale nemusí smutnit. Mladý gólman podepsal smlouvu s New Yersey Devils

Přidat na Seznam.cz

Jakub Málek prožil velmi dobrou sezonu. V Ilvesu Tampere se navzdory relativně mladému věku (22 let) dokázal prosadit, čehož si všiml i reprezentační kouč Radim Rulík a dal mu šanci v šesti zápasech národního týmu. Nakonec si sice odchovanec Kroměříže nominaci na blížící se MS nevybojoval, přesto nemusí smutnit. Dnes podepsal dvouletou dvoucestnou smlouvu s New Jersey Devils.

Newyorský klub draftoval Málka před třemi lety ve 4. kole jako 100. hráče. V tu chvíli měl Málek za sebou prvoligovou štaci ve Vsetíně, která ho čekala ještě následující sezonu. V létě roku 2022 přestoupil do Tampere.

Tento 190 cm vysoký gólman zaznamenal v minulé sezóně průměr 2,32 gólu na zápas, úspěšnost zákroků 91,5 % a navíc si připsal dvě čistá konta. Málek byl jedním z osmi brankářů finské Liigy, kteří v ročníku 2023-24 zaznamenali 16 a více výher, a jeho úspěšnost zákroků 91,5 % byla šestá nejlepší v lize. Pomohl také Ilvesu k postupu do play-off a ve třech zápasech vyřazovací části si připsal průměrnou úspěšnost zákroků 1,87 a 91,0 %.

Jakub Málek se tak může stát 25. českým gólmanem, který nastoupí do slavné kanadsko-americké NHL. Seznam všech českých gólmanů si můžete prohlédnout zde – Wikipedia.org

Zdroj: redakce, nhl.com