Společnost Heineken chce znovu otevřít hospody ve Velké Británii

Přidat na Seznam.cz

Společnost Heineken se rozhodla opět otevřít prodejny a také některé stávající provozy modernizovat ve Velké Británii. Dle deníku Theguardian by mělo jít o otevření 62 provozů a modernizaci 612 provozů.

Společnost se rozhodla z toho důvodu, že spotřebitelé začínají opět nakupovat produkty společnosti ve větším množství. Heineken chce investovat 39 milionů liber (cca 1, miliardy korun), aby vylákal spotřebitele ze svých domovů.

Firma plánuje investovat velkolepě

Společnost má v plánu hlavně rekonstrukce u předměstských hospod. Tyto hospody by se měly změnit na prémiové hospody. Pozitivní je to, že tyto rozsáhlé rekonstrukce vytvoří cca 1 075 nových pracovních míst. Hospody díky pandemii byly zavřené nebo alespoň částečně omezené po dlouhou dobu. Od té doby se toto odvětví nejen ve Velké Británii, ale také po celém světe potýká s vyššími náklady na energie a i na mzdy. Navíc spotřebitelé od té doby hodně omezují výdaje.

Společnost Heineken UK, je druhým největším výrobcem piva na světě. Tato investice znamená, že chce otevřít do konce roku 2024 až 156 hospod, které jsou dlouhodobě uzavřené. Dle různých průzkumů lidé chtějí vysokou hodnotu při návštěvě hospody, také chtějí kvalitní jídlo a pití. Případně chtějí sledovat zajímavé sportovní zápasy.

Zdroj: Theguardian