Bosonožské hody navštívil rekordní počet lidí

Brno, 7. května 2024 – Bosonožské Mladé hody se uskutečnily během pátku 3. května až do neděle 5. května za rekordní účasti. Na hlavní sobotní zábavu totiž přišlo přes 300 lidí, což je dvojnásobek oproti minulému roku. V pátek proběhlo zvaní na hody a stavění máje. Celou sobotu probíhal hlavní průvod hodů, tančily se čtyři kola moravských besed a hody byly završeny nedělní mší v parku pod lipami. Radnice kvůli velkému zájmu plánuje navýšit počet krojů.

bosonohy hodovnici mc bosonohy

Kulturnímu životu se v Bosonohách daří. O akcích městská část pravidelně informuje pomocí tištěného zpravodaje, videozpravodaje a sociálních sítí. I díky aktivitě hlavních stárků a všech organizátorů na sobotní zábavu Mladých hodů přišel rekordní počet lidí.

„Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří stáli za tím, že letošní bosonožské hody byly opravdu skvělé a perfektně zorganizované po všech stránkách. Naši hlavní stárci dokázali dát dohromady skvělou partu lidí a tak jsme dohromady měli 16 párů krojovaných stárků. Ti vytvořili úžasnou atmosféru po celou dobu hodů, především pak na sobotní večerní zábavě. Tradicím se u nás v Bosonohách prostě daří pokračovat a rozhodně je na co navazovat,” uvedl starosta MČ Brno-Bosonohy Martin Černý (KDU-ČSL).

Zájem o hody a obecně o tradice je na Brněnsku značný. Proto Bosonohy plánují rozšířit zásobu krojů, a to i prostřednictvím Participativního rozpočtu Dáme na vás v rámci projektu Obnova tradic Brněnska. Jedná se o projekt, který připravují ve spolupráci s ostatními městskými částmi jako jsou Brno-Řečkovice a Brno-Kohoutovice. Tyto městské částí chtějí společně žádat o společnou výrobu těchto krojů a navýšit jejich zásoby.

Zdroj a foto: MČ Brno-Bosonohy


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...