InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čtení se Zauzlínou

    pátek 24.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech

  • Petr Maurenc: Gladiátoři - výstava

    pátek 24.5 18:30 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nešťastná žena chtěla v Písku skočit z lávky Dagmar Šimkové do řeky

PÍSEK - Cyklista si všiml v pondělí 6. května krátce po půl sedmé večer ženy za zábradlím na lávce Dagmar Šimkové vedoucí přes Václavský jez v Písku. Usoudil, že chce zřejmě skočit do řeky, a tak zavolal na linku 158. Ihned se rozjela záchranná akce, do které se zapojili policisté, strážníci, hasiči a záchranáři.

„Policistka, která byla s kolegou u lávky pět minut po oznámení případu, začala s cizinkou komunikovat. Žena nejprve kontakt odmítala a nestabilně seděla na ocelovém laně. Po chvíli se policistce podařilo se silně rozrušenou ženou začít hovořit o její životní situaci," popsala dramatické okamžiky mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

To už k jezu vyjela i další hlídka, strážníci zajišťovali nerušený prostor pro vyjednávání policistů se ženou a jednotka hasičů se připravovala na případný zásah, pokud by zoufalá žena skočila do vody.

„Do vyjednávání se zapojil další policista, začalo silně pršet, žena za zábradlím byla promoklá a třásla se zimou. Nakonec souhlasila s nabídkou, podala policistům ruku a ti ji přetáhli přes zábradlí do bezpečí," dodala Kamila Čuřínová Ingrišová. Ženu si pak převzali do péče záchranáři.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Juraj 

    Reagovat

     

    Tohle jsem bohužel malém udělal při fázi bipolární deprese ve škole , pomohlo až lithium

    Vloženo 7.5.2024 19:04:32

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace