Stisknutím "Enter" přejdete na obsah
Zdroj: Strana PRO

Rajchl, Dostál a další. Budou volby do Evropského parlamentu jedna velká ostuda?

Vypadá to, že ano. Důvodem je rozhádanost předních politických představitelů, kterou se snaží využít právě tváře dezinfoscény.

KOMENTÁŘ – Svým voličům slibují, že rozloží Evropskou unii zevnitř, a to je právě důvod k tomu, aby jim ti, co jim uvěří že něco takového je vůbec možné, dali svůj hlas. V tom všem si ani neuvědomují, že jim ve výsledku ani nejde o to, aby EU nějak škodili. Jde jim o zajištění stabilního příjmu, který není zrovna zanedbatelný. A kdo za to může?

Jednoznačným viníkem tohoto stavu je kabinet Petra Fialy. Místo toho, aby vládní politici dokázali odhalit včas nebezpečí, které se nezadržitelně blíží, dělají, že se vlastně nic neděje. Jakoby spoléhali na to, že při tak nízké volební účasti, kterou volby do Evropského parlamentu v Česku dlouhodobě provází, se nemůže stát, aby tato teplá místa obsadil někdo jiný než politici z tradičních stran.

Místo toho, aby se vláda skutečně nad tímto problémem zamyslela, raději se zabývá antikampaní proti Andreji Babišovi. Jenže největší nebezpečí neplyne z tábora hnutí ANO. Zcela nenápadně se jako tichý nepřítel do myslí lidí vkrádají prohlášení politiků, kteří jim slibují modré z nebe, ačkoli si moc dobře uvědomují, že nic z toho, co jim naslibují, nemůžou nikdy splnit. Jedná se o politiky, kteří se vezou na stoupající vlně čirého populismu.

Z čeho pramení ona sebejistota, že volby pro aktuální kabinet dopadnou dobře, to tedy vážně netuším. Populismus bohužel začíná přebírat čím dál tím více otěže české politiky a právě nadcházející volby můžou ukázat, jak moc je právě populismem a dezinformacemi český národ promořen. A já se skutečně bojím, že ten výsledek nebude takový úspěch, jak si někteří myslí.

Možná je na čase, aby se politici začali chovat jako politici na místo toho, aby si celý den vyměňovali na sociálních sítích své názory jeden na druhého. Jinak se totiž klidně může stát, že po úspěchu v evropských volbách chytnou populisté typu Jindřicha Rajchla nebo Ondřeje Dostála ještě silnějšího proudu, který by jim nakonec mohl vynést křesla v poslanecké sněmovně.

Použité zdroje:

Seznam ZprávyEurovolby: Výsledky a volební účast od roku 2004 do 2019

StranaPRO.czVolební program EP

Jeden komentář

  1. R.N. R.N. 7. 5. 2024

    Volit Rajchla by byla hloupost ze dvou důvodů:

    1. Pravděpodobně nepřesáhne pětiprocentní hranici, jeho hlasy propadnou a uvolní místo jiným kandidátům. Stačí se podívat na aktuální preference za květen 2024. Má ubohá 3%. To je možná i důvod, proč ho tu propagujete.

    2. Chce zůstat v EU. To je zásadní vada v době, kdy nám migrační pakt hrozí všehoshopnými migranty, jaké mají na Západě a klimatická agenda EU slibuje likvidaci průmyslu, drahé energie a zelenou bídu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mission News Theme od Compete Themes.