Čínská zoologická zahrada vyvolala nevoli návštěvníků poté, co představila novou atrakci „pandí psy“

Přidat na Seznam.cz

Zoo pak musela přiznat, že zvířata jsou ve skutečnosti psi plemena čau-čau.

Zoologická zahrada v Tchaj-čou v provincii Ťiang-su minulý týden odhalila svou nejnovější atrakci, expozici se dvěma malými psy plemene čau-čau, kteří byli ošetřovateli obarveni tak, aby vypadali jako pandy, píše deník Daily Mail.

Čau-čau, psi typu špiců původem ze severní Číny, měli krátce ostříhanou srst a na obličej a tělo jim byla přidána černobílá barva. Na sociálních sítích se začaly šířit fotografie vstupenek, kterými lákala zoo na novou atrakci. Noví obyvatelé zoo přilákali při svém debutu 1. května velké množství lidí, ale místní obyvatelé atrakci rychle zatratili a obvinili zoo z týrání zvířat.

Místní zvířecí kosmetička však uvedla, že přírodní barviva jsou vhodná pro většinu domácích zvířat. Zoologická zahrada v Tchaj-čou uvedla, že „pandí psy“ představila veřejnosti, protože nemá žádné skutečné pandy, které by si návštěvníci mohli prohlédnout, uvádí deník The Sun.

„V zoo nejsou žádné skutečné pandy, protože zde nemáme plně vyhovující podmínky,“ uvedl mluvčí zoologické zahrady. Mluvčí se také ohradil proti obvinění z krutosti: „Lidé si také barví vlasy. Přírodní barvivo lze použít i na psy, pokud mají dlouhou srst.“

Čau-čau jsou unikátní plemeno známé svou charakteristickou hřívou. V Číně jsou tito psi poměrně oblíbení, protože patří k nejstarším a nejikoničtějším plemenům pocházejícím z této země.

Zdroj: Daily Mail, The Sun