Google propustí 200 zaměstnanců, pracovní místa přesune do Mexika a Indie

Přidat na Seznam.cz

Společnost Google propustila přibližně 200 zaměstnanců a část pracovních míst přesunula do zahraničí, což je poslední projev dlouhodobé snahy této velké technologické firmy o snížení nákladů a restrukturalizaci.

Snížení počtu pracovních míst, které bylo interně oznámeno v předvečer zprávy o výsledcích společnosti Google za první čtvrtletí, se podle internetových stránek společnosti Google týkalo členů jejího „hlavního“ týmu, který pracuje na „technickém základu stěžejních produktů společnosti“ a také na online bezpečnosti uživatelů a její globální IT infrastruktuře.

Nejméně 50 z těchto pozic se nacházelo v sídle společnosti Google v kalifornském Sunnyvale. Očekává se, že Google najme na tyto pozice náhradní pracovníky v Mexiku a Indii, uvedla CNBC s odvoláním na analýzu interních dokumentů.

Mluvčí společnosti Google potvrdil snížení počtu zaměstnanců a uvedl, že pracovníci, kterých se to týká, se budou moci ucházet o jiné volné pozice ve společnosti.

V roce 2023 Google propustil 12 000 zaměstnanců a škrty pokračovaly i letos, přičemž generální ředitel Sundar Pichai označil „trvalé úspory nákladů“ za klíčový cíl, protože společnost vkládá více prostředků do vývoje generativní umělé inteligence.

Zdroj: cnbc.com, nypost.com