Brněnský coming-out s Janou Havlovou

Queer spolek Duha pro neslyšící zve na první duhovou akci v Brně. V sobotu 11. května se bude konat přednáška s Janou Havlovou o jejím coming-outu. Přijďte se dozvědět něco nového o jejím soukromém životě a pobavit se o věcech, které vás zajímají.

0
Přijďte do CDS Vodova na zajímavou přednášku o coming-outu (Foto: Facebook.com, Duha pro neslyšící)

Neslyšící právnička

Jana Havlová je v komunitě neslyšících známou personou. Je první implantované dítě neslyšících rodičů, prošla si bilingvální výchovou a díky tomu se skvěle dorozumí znakovým jazykem i mluvenou češtinou. I přes svůj handicap vystudovala práva na Masarykově univerzitě v Brně. Během studií se zúčastnila několika stáží, například v Evropském parlamentu a EUD. Působila také v organizacích CDY a EUDY. Momentálně je aktivní skautkou, členkou Českého deaflympijského výboru, pracuje pro Středisko Teiresiás a ASNEP, učí na Masarykově univerzitě a hraje závodně badminton. Zkrátka její jméno potkáte téměř všude.  

Jana Havlová je v komunitě neslyšících známou osobou, proto i její soukromý život je téměř věcí veřejnou (Foto: Facebook.com, Jana Havlová)
Společná chvíle se synem (Foto: soukromý archiv)

Soukromý život

Někteří z vás ví, že před deseti lety se její soukromý život do základů změnil, když potkala svou partnerku. Jana se s vámi podělí o své životní zkušenosti. Zejména jak se vyrovnávala se svou odlišnou sexuální orientací a čemu musela čelit, zvláště v kontextu komunity neslyšících, do které se hrdě hlásí. Jak se její život změnil po svatbě, která z právního hlediska ani není svatbou, a jak po příchodu potomka. To vše a možná i více se dozvíte v sobotu 11. května v Centru denních služeb Vodova v Brně. Akce, která se koná od 18:00 do 22:00 hodin, bude probíhat v českém znakovém jazyce a provedou vás Amy Basalová s Michalem Brhelem. Vstupné je dobrovolné.

Více informací sledujte na facebookových stránkách Duha pro neslyšící. V případě zájmu se můžete přihlásit i přes facebookovou událost Brněnský coming-out s Janou Havlovou.

Svatební den (Foto: Jaroslav Klein, soukromý archiv)

Zdroj, foto: Facebook.com, Jaroslav Klein, soukromý archiv
Editor: Kristýna Havlová



Back to top button