Obrázek k článku Rozverná Sabrina Carpenter natočila nejposlouchanější píseň současnosti. Hitem Espresso porazila i Taylor Swift
| Michael Švarc | Foto: Universal Music

Rozverná Sabrina Carpenter natočila nejposlouchanější píseň současnosti. Hitem Espresso porazila i Taylor Swift

Slunce, voda, bronzová kůže a melodie, která nedá posluchačům spát, stejně jako silné espresso. Americká zpěvačka Sabrina Carpenter napsala song, který má všechny správné atributy na to, aby se stal soundtrackem nadcházejícího léta. V britské hitparádě se hudebnici navíc podařilo převálcovat i Taylor Swift.

Čtyřiadvacetiletá Sabrina Carpenter není na hudební scéně žádným nováčkem, na kontě má už pět studiových alb, z nichž to poslední vyšlo před dvěma lety. Hudebnice ale v posledním roce zažívá strmý nárůst popularity, což může být vlivem dvou faktorů. Jednak loni předskakovala Taylor Swift na jejím latinskoamerickém turné, ale hlavně se s aktuálním pohodovým singlem Espresso trefila do černého.

Písnička přímo sálá sluncem, horkým pískem a osvěžujícím mořem, což ještě umocňuje klip v teplých tónech. Espresso má snadno zapamatovatelný refrén, který je tak akorát vtíravý, aby nezačal po několika posleších působit otravně, a ozvěny osmdesátých let dodávají skladbě jistou koketnost. Text o romanci možná nepatří k těm nejpoetičtějším, ale to ani není jeho ambicí.

Sabrina Carpenter svoje Espresso balí do svůdného hávu, netlačí na pilu a písničku nechává plynout jako příjemný letní vánek. Velmi nenáročný kus, ale zase nic nepředstírá a nehraje si na něco, čím není.

Že zpěvačka udeřila hřebíčkem na hlavičku dokazuje i to, že v britské hitparádě pokořila Taylor Swift a vysloužila si své první „number 1“ ostrovního žebříčku. Na Spotify i Apple Music je Espresso aktuálně nejpopulárnější skladbou a nebylo by překvapením, kdyby se v příštích týdnech vyšplhala i na vrchol nejprestižnější singlové hitparády Billboard Hot 100. Tomuhle espressu jeho krémová pěna zkrátka jen tak nespadne.