TOPlist

Mapy.cz zas o kousek dohnaly Google Maps. Přináší tyto štítky

Mapy.cz-štítky-platba-kartou-wi-fi-detsky-koutek-zahradka
  • Mapy.cz mají nové štítky k restauracím a dalším bodům
  • Napovídají například, zda je možná platba kartou
  • Novinka funguje na webu i v aplikaci

Česká mapová a navigační služba Mapy.cz se opět o krůček přiblížila největší konkurenci v podobě Map Google. Zatímco americká služba tu tuzemskou stále musí dohánět například u cyklotras, v opačném gardu jsou výzvou detailní informace o jednotlivých bodech. Google má v tomto ohledu k dispozici podstatně více informací a i skrze Mapy je dokáže efektivně „prodat“. Nicméně i čeští vývojáři se činí. Nově do svého díla přidali k bodům detailní štítky, mezi které patří například „platba kartou“, „Wi-Fi“ nebo „zahrádka“.

Mapy.cz: maps & navigation
Mapy.cz: maps & navigation

„Jdete na oběd s dětmi a chcete chvíli klidu? Nebo snad žijete budoucností a hotovost je pro vás sprosté slovo? V Mapách nově najdete v detailu míst štítky, které vám prozradí, zda jde na daném místě platit kartou nebo jestli tam najdete dětský koutek či zahrádku,“ píše se na sociálních sítích.

Mapy.cz na platformě X: „Jdete na oběd s dětmi a chcete chvíli klidu? 😌 Nebo snad žijete budoucností a hotovost je pro vás sprosté slovo? 💳 V Mapách nově najdete v detailu míst štítky, které vám prozradí, zda jde na daném místě platit kartou nebo jestli tam najdete dětský koutek či zahrádku. 💚“ / X (twitter.com)

Díky této novince je tedy možné mít zase o trochu lepší informace o místech, na která se případně chystáte vyrazit. Vyzkoušeli jsme, že štítky jsou k dispozici v mobilní aplikaci i ve webové verzi českých Map. Ovšem pozor. Stejně jako na Google jsou zdrojem dat firemní profily daných podniků, které mohou i nemusejí být spravované přímo majiteli a nemusejí být úplně aktuální. Například v případě placení kartou se již objevují první rozpory a mystifikace v tomto konkrétním ohledu může být dost nepříjemná.

Které štítky vás budou zajímat nejvíc?

Marek Houser
O Autorovi - Marek Houser

Fanoušek technologií už od chvíle, kdy jako malý kluk zadával příkazy Lemíkům na "dvaosmšestce". V záloze stále uchovává starý a podle všeho nezničitelný OnePlus2, ale… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)