Google Store oficiálně v Česku, nabízí nové Pixely i sluchátka

Google Store oficiálně v Česku, nabízí nové Pixely i sluchátka
2024-05-07T18:00:06+02:00
• 7. 5. 2024
4

Google vždy uměl nabídnout poměrně zajímavé smartphony a právem se dají považovat za nejlepší konkurenci pro iPhony. V České republice byl jen jednou oficiálně dostupný mobil od Googlu, a to konkrétně Nexus 5, za kterým stála společnost LG. S příchodem Pixelů ale došlo k omezení dostupnosti a Google je nabízel hlavně prostřednictvím svého internetového obchodu Google Store. Sice jste se na něj mohli dostat, respektive třeba na německou verzi, ale objednat do Česka nešlo, museli jste využít nějakou alternativní službu. To se ale mění a Google Store oficiálně vstupuje na český trh.

Google Store ČR

Skoro se nám nechtělo věřit, že jsme se konečně dočkali momentu, kdy Google bude oficiálně působit na našem trhu i se svým obchodem. Už nebude potřeba komplikovaně objednávat přes prostředníky ze zahraničí, případně čekat na přeprodejce v Česku. Jednoduše od dnešního dne budete moci vstoupit na stránku store.google.com a objednat.

Pixel 8a Portfolio 1 6310x3549x

Zdroj: Google

Jedná se o odstartování dostupnosti, takže nečekejte kompletní nabídku všech produktů, které Google má ve své nabídce. V této první fázi Google Store nabídne smartphony Pixel 8, Pixel 8 Pro a Pixel 8a. Také budou dostupná sluchátka Pixel Buds A-Series. Další produkty budou přibývat časem, ale kdy dojde k rozšíření, zatím není jasné.

Pixel 8a oficiálně, a to i v Česku nejen přes Google Store

Doporučené ceny

  • Pixel 8a
    • 128 GB – 14 490 Kč
    • 256GB – 15 990 Kč
  • Pixel 8
    • 128 GB – 20 990 Kč
    • 256 GB – 22 490 Kč
  • Pixel 8 Pro
    • 128 GB – 28 490 Kč
    • 256 GB – 29 990 Kč
    • 512 GB – 33 490 Kč
  • Pixel 8a Case – 990 Kč
  • Pixel Buds A-Series – 2 690 Kč

Možná si ale všimnete, že některé modely jde najít u některých prodejců levněji, ale nejedná se o oficiální českou distribuci. Google Store ale nebude jediným místem, kde si budete moci zakoupit tyto mobily. Oficiálními partnery jsou O2, Alza a Datart. Současně nám Google uvedl, že ceny jsou čistě doporučení a předpokládá se, že nejen partneři nabídnou nejrůznější akce. Ostatně i Google startuje promo nabídku.

Pokud si jeden z mobilů zakoupíte mezi 7. květnem a 3. červnem 2024, dostane kredit 3800 Kč, 4000 Kč, respektive 7000 Kč v Google Store pro další nákup. U partnerů bude obdobná nabídka, respektive sleva na nákup. Pixel 8a ale nebude možné hned zakoupit. U této novinky bude možnost předobjednáni, přičemž dodání bude od 14. května.

Kde reklamovat Pixel?

Možná se mezi vámi najdou tací nadšenci, že nečekali na zpřístupnění Google Store v Česku a koupili si svůj mobil například v německém Google Store. Zajímalo nás, jak bude v takovém případě řešena reklamace. Jestli budete muset zasílat do Německa nebo budete moci využít českou verzi.

Máme pro vás dobrou zprávu. Google nám potvrdil, že ačkoliv máte mobil z cizího Google Store v rámci EU, Švýcarska nebo Velké Británie, tak budete moci reklamovat v Česku.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Google vždy uměl nabídnout poměrně zajímavé smartphony a právem se dají považovat za nejlepší konkurenci pro iPhony.
To myslíte vážně pane??Pokud ano,končím předplatné a nadále budu kupovat jen Dikobraz.

Přemysl Vaculík

VIP 17. 5. 2024, 3:17

Myslím to z pohledu toho, že Google si dělá obojí, HW a SW, stejně jako Apple. Mnozí asi zvolí Samsung jako konkurenci, je to spíš otázka názoru. Co je podle vás nejlepší konkurencí pro iPhony?

A kdy bude asistent v ČR 😆

Přemysl Vaculík

VIP 7. 5. 2024, 22:19

Asistent v podstatě nebude, nově se cílí na Gemini a tam je budoucnost nadějnější.

Reklama

PanzerGlass S24 MP Mraz 1
PanzerGlass S24 MP Mraz 2

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat