Správné vlastnosti muže pro život

Manželství je vážný závazek, který má trvat celý život. Pokud randíte a myslíte na manželství, je důležité hledat v partnerovi vlastnosti, které by z něj udělaly dobrého životního partnera.

Výběr dobrého partnera může mít zásadní vliv na vaši pohodu. Chce to hledat muže s určitými vlastnostmi, které budou dlouhodobě přínosem pro váš vztah.

Nezávislý partner

Nezávislý člověk se nebude spoléhat na to, že se o něj postaráte nebo že ho udržíte šťastné a zaneprázdněné. Nezávislý člověk vás spíše chce, než potřebuje. Někdo, kdo vyžaduje neustálou pozornost a ujištění, by mohl ztížit manželství. Nezávislý člověk je silný, sebevědomý a nebojí se být sám. Je schopen se o sebe postarat, jsou však také schopni poskytnout nebo požádat o pomoc, když je potřeba.

Partner s chladnou hlavou

Hledejte člověka, který zůstává ve stresových situacích přiměřeně klidný – někoho, kdo není frustrovaný každým drobným problémem. To neznamená, že se nikdy nerozčílí, ale mají sílu a zralost zvládat své emoce.

Důležitá je také emoční dostupnost. Dobrý partner nejen naslouchá, ale také sdílí věci o sobě. Toto emocionální dávání a přijímání pomáhá podporovat hlubší a intimnější spojení mezi dvěma lidmi. Tato kvalita hraje klíčovou roli také v komunikaci, která je nezbytná v každém dobrém vztahu. Klidný přístup umožňuje lidem přistupovat ke konfliktům způsobem, který vede k produktivním řešením, díky nimž jsou vztahy pevnější a úspěšnější. Zdravá komunikace podporuje řešení, která pomáhají oběma partnerům cítit se šťastnější.

Ohleduplný partner

Skvělý partner je ten, kdo myslí nejen na vás, ale i na ostatní. Věnujte pozornost tomu, jak se chová k lidem ve svém životě, od svých vrstevníků přes rodiče až po lidi, se kterými se setkává v každodenním životě. Je skvělé, když se k blízkým lidem chovají slušně — ale to, jak se chová k náhodným známým i neznámým lidem, také hodně prozrazuje o charakteru člověka. Život s laskavým, jemným a chápavým partnerem znamená méně konfliktů a vyšší spokojenost v manželství. 

Partner, který je přemýšlivý, empatický a soucitný, si s větší pravděpodobností udělá čas na to, aby se pokusil pochopit, jak se ostatní lidé cítí. Je pravděpodobnější, že se budou starat a pokusit se podniknout kroky k vyřešení problémů ve vztahu. Kromě toho budou z dlouhodobého hlediska příjemnější.

Podporující partner

Partner, který podporuje vaše osobní a kariérní cíle, chápe, že ne všechno ve vašem manželství bude o nich, nebo dokonce o vás jako páru. Oba  budete mít individuální cíle a oni budou po vašem boku fandit vašemu úsilí. Nebudou se cítit ohroženi časem a energií, kterou věnujete dosažení svých cílů, protože budou mít své vlastní.

Je důležité, aby se vaše individuální cíle a cíle vašeho partnera vzájemně doplňovaly. I když rozhodně nemusí být stejné, neměly by být tak odlišné, aby mezi vámi způsobily rozkol.

Sebevědomý partner

Chcete partnera, který nedovolí, aby se lidé chovali špatně k němu, nebo dokonce k vám. Člověk, který si stojí za svým, má sebevědomí a nenechá se nikým šikanovat. Sebevědomý partner se nezalekne úspěchu svého partnera, zná své silné stránky, snadno se rozhoduje, dokáže překonávat překážky a podporuje ostatní.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
20 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat