Najdi 3 rozdíly

Hádanky a hlavolamy si žádají skutečně bystré přemýšlení. Jsou tedy víc než zábavnou kratochvílí. Jsou jedinečným tréninkem pro náš mozek a všechny mozkové závity. 

Odborníci se shodují, že pravidelným řešením hádanek a hlavolamů můžeme zlepšit kognitivní schopnosti, smysl pro detail i vizuální vnímání. Je ale potřeba se důkladně zamyslet. 

Bez toho by to totiž nešlo. Pokud si chcete ověřit, jak na tom se svým postřehem a bystrostí jste, neváhejte si vyzkoušet naši IQ výzvu. Vyřešit ji ale zvládnou jen ti nejbystřejší. 

Nejprve si nastavte časovač hodinek na požadovaný čas. K dispozici od nás máte pouhé 4 vteřiny. Ano, není to mnoho, ale jde to. Jen je potřeba pracovat rychle a vyvarovat se případných chyb. 

A o co že vlastně jde? Na obrázku kosatek je potřeba objevit tři poměrně zásadní rozdíly, které oba obrázky odlišují. Na každém z obrázků vidíme kosatku, mořské řasy, pár kamenů a samozřejmě další mořskou flóru. 

Vidíte je? 

Někde uprostřed těchto obrázků jsou však ukryté tři rozdíly, které čekají na vaše odhalení. Snadné to nebude, to vám můžeme sdělit již nyní. 

Zvládnete najít skrytá zvířata?

Zdroj: Youtube

Je potřeba, abyste byli skutečně pozorní. Abyste vnímali oba obrázky jako celek a zároveň si prošli každý z nich zvlášť a nevynechali jeden jediný detail. Rozdíly mohou být schované skutečně kdekoliv.

Musíte naplno zapojit svůj mozek a pořádně se zamyslet. Vnímejte tvary, velikosti kamenů i samotné kosatky. Všímejte si barevných odstínů a všeho, co by mohlo přebývat nebo chybět. Nenechte se rozhodit tím, že na vyřešení tohoto hlavolamu máte pouhé 4 vteřiny. 

V okamžiku, kdy se časovač vašich hodinek zastaví, zastavte se spolu s ním. Pokud jste tři rozdíly na obrázku kosatek našli, pak vám patří veliká gratulace. Právě jste se zařadili mezi génie. Laicky řečeno to znamená, že vám neunikne žádný – byť sebemenší – detail. 

Vyznačujete se skutečně bystrým postřehem. Pokud ale stále nevíte, kde by se ony zmiňované rozdíly mohly nacházet, nezoufejte. My vám je ukážeme. První rozdíl je na fialovém kameni vlevo, na kterém je rozdílný počet flíčků. 

Druhý rozdíl spatříte na oranžové rostlině napravo, která je na obrázku č. 2 menší a má odlišný tvar. A poslední rozdíl na obrázku kosatek se nachází na samotné kosatce. Přesněji řečeno na jeho bílé části břicha. Ta má u druhé kosatky protáhlejší a více špičatý tvar.

Zdroje: www.jagranjosh.com, www.timesnownews.com, www.jagranjosh.com