Ambiciózní sci-fi seriál o alternativních realitách je tady! Zhlédnout můžete první dvě epizody

Zdroj: Apple TV+

Jistý muž je unesen a uvržen do alternativní verze svého života a od dnešního dne můžete být u toho. Streamovací služba Apple TV+ (případně videotéky Skylink a Canal+) uvedla první dvě epizody ambiciózního sci-fi seriálu Temná hmota, ve kterém hrají hollywoodské hvězdy Jennifer Connelly a Joel Edgerton.

Představte si, že jste se ocitli v nekonečně dlouhé chodbě s nekonečným počtem dveří. Za každými z nich se skrývá určitá verze života, který byste mohli žít, kdybyste se v určitém okamžiku rozhodli jinak. Co uděláte? Tato otázka je jen částí toho, s čím se potýká Temná hmota, hluboce lidský příběh převlečený za sci-fi – a také další docela dobrý seriál tohoto žánru z platformy Apple TV+.

Čtěte také: Superman na první fotce odhaluje kostým a růžovou apokalypsu v pozadí

„Jsi v životě šťastný?“ To byla jedna z posledních slov, která Jason Dessen slyšel, než po útoku maskovaného muže upadl do bezvědomí. Než se probudil připoutaný na lůžku a obklopený cizími lidmi v ochranných oblecích. Než se na něj člověk, jehož nikdy neviděl, usmál a řekl: „Vítej zpátky.“ Ve světě, kde se probral, není Jasonův život ten, který zná. Jeho žena není jeho žena. Jeho syn se nikdy nenarodil. A Jason není průměrný profesor fyziky, ale proslulý génius, jenž dokázal něco pozoruhodného.

Autor předlohy tvůrcem seriálu

Blake Crouch, který je tvůrcem seriálu a zároveň autorem jeho literární předlohy, míchá témata, která fanoušci sci-fi dobře znají, ale dělá to jinak než všichni ostatní a do popředí staví spíše emoce než dějové zvraty. I když, popravdě řečeno, ani o jedno není nouze. Dalo by dokonce říct, že Temná hmota je docela originální verzí příběhu o krizi středního věku – taková, ve které se v propracované multivesmírné optice zobrazují všechny věci, kterých litujeme, a všechny životy, které jsme mohli mít.

První dvě epizody Temné hmoty měli premiéru 8. května na Apple TV+, případně videotékách Skylink a Canal+ v příslušných balíčcích.

Zdroj: Apple TV+