Stisknutím "Enter" přejdete na obsah
Zdroj: SpitzW (Creative Commons)

Novotný reaguje na Havlíčka. Mám ho dva centimetry pod evropským průměrem

Naše politická kultura je čím dál tím bizarnější. Ovšem musím říct, že v případě Karla Havlíčka mě zvolená rétorika skutečně překvapuje.

Jeho ostrou reakci vyvolalo sdělení člena ODS Pavla Novotného na adresu Aničky Slováčkové. Jenže kdo zná nebo sleduje Novotného, tak ví, že podobné slovní výstřelky nejsou u starosty Řeporyjí ničím překvapivým. Ovšem že zvednou ze židle zrovna Karla Havlíčka, to naopak muselo překvapit každého, kdo alespoň trochu sleduje politické dění v naší zemi.

Právě bývalý ministr průmyslu a dopravy je veřejností považován za slušného a spořádaného člověka. Ten se s obrovskou vervou pustil do Novotného s tím, že má malé přirození, který nemá nic lepšího na práci než urážet kohokoli, kdo se mu namane na mysli.

Pavel Novotný je zvířátko – tupá hlava, velké břicho, malý pinďour. – Karel Havlíček na svém účtu na Instagramu.

Novotný, který dříve pracoval pro bulvární média, samozřejmě neotálel se svou reakcí a na sociální síti X se pochlubil skutečnými údaji o své mužské chloubě. Stranou nenechal ani přímou konfrontaci Karla Havlíčka, o kterém prohlásil, že nemůže takové věci vědět, protože nikdy neměl možnost jeho přirození vidět a stejně tak dementoval nařčení z toho, že je homosexuál.

Nevím jak vy, ale přijde mi, že v poslední době nemají politici nic lepšího na práci, než se navzájem napadat na sociálních sítích. Asi je to nějaká nová móda, která vlastně jen zrcadlí dění ve společnosti. I v té se totiž výměna názorů objevuje spíše na sociálních sítích. Do přímé konfrontace se jednoduše nikomu nechce.

Zřejmě i pro nás, tak i pro politiky, je jednoduše přímá konfrontace nepříjemná a za tou klavesnicí je člověk jednoduše takový silnější. Problém u politiků však shledávám hlavně v tom, že místo osobních útoků by měli přece jen dělat raději něco užitečnějšího a smysluplnějšího.

I veřejnost občas kvituje podobné výstřelky, které dokážou pobavit, ale jakmile se to stává standardem, přestává to být důvodem také k úsměvu. Všem politikům, bez rozdílů na stranickou příslušnost, bych doporučil se věnovat více své práci a sociální sítě si ponechat jen jako doplněk.

Zdroj: CNN Prima News a sociální síť X

Jeden komentář

  1. Jirka Jirka 10. 5. 2024

    Otázka je, zda Novotný ho vůbec má

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mission News Theme od Compete Themes.