Zavraždil přítelkyni a znesvětil její mrtvolu. Na Netflix míří šokující dokumentární minisérie

Zdroj: Netflix

Nová true crime dokumentární série z Netflixu, U vraha v kuchyni, odvypráví příběh slavného španělského kuchaře Césara Romána, který zabil svou přítelkyni, pětadvacetiletou Heidi Paz. Svou kariéru přitom vybudoval na spletité síti lží a falešných identit. Třídílná minisérie dorazí na obrazovky Netflixu už v pátek 10. května.

César Román byl úspěšných restauratérem, který se v kulinářském světě proslavil jako El Rey del Cachopo (Král Cachopo) podle masové pochoutky ze severního Španělska. Jeho kariéra ale nabrala strmý pád v roce 2018, kdy byl zatčen za vraždu Heidi Paz, své pětadvacetileté přítelkyně. Čin byl o to ohavnější, že znesvětil její mrtvé tělo.

Čtěte také: Benedict Cumberbatch ztrácí syna a propadá zoufalství. Minisérie Netflixu slibuje emocemi nabitý thriller

Poznali se v dubnu roku 2018, kdy Heidi začala pracovat pro Césara v jednom z jeho madridských podniků. Zanedlouho se do sebe zamilovali a začali spolu bydlet. O dva měsíce později se ale Heidi rozhodla, že odmítne jeho nabídku k sňatku a od Césara odejde. Zanechala za sebou pouze dopis na rozloučenou. Osudovým se pro ni stal pátý srpen, kdy Césara navštívila v jeho domě, aby si celou situaci společně vyjasnili. Od té doby ji už nikdo neviděl živou.

Po vraždě Román unikl do Zaragozy, kde žil a pracoval pod falešnou identitou. Policie našla ostatky jejího těla při požáru skladu, který patřil Románovi, tři měsíce po jejím zmizení. Torzo Heidi bylo nalezeno v kufru, vzhledem k rozsáhlosti požáru, nebylo možné určit příčinu její smrti. Předpokládá se, že mohla zemřít na následky bodných zranění. Nejděsivější ale je, že Heidiny ruce, nohy a hlava se nikdy nenašly a Román odřízl z jejího těla i prsní implantáty, o které údajně nechtěl přijít.

U vraha v kuchyni má premiéru 10. května. Trailer v českém znění můžete zhlédnout přímo na Netflixu.

Zdroj: Netflix