Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bomba ve škole. 14letému mladíkovi může hrozit 3 až 7 let vězení nebo doživotí

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Během policejní operace pod krycím názvem Škola zasáhla Národní kriminální agentura (NAKA) a zadržela čtrnáctiletou osobu kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy. Uvedla tisková agentura TASR.

Komunikační a preventivní specialista policie SR Zuzana Hrabovská oznámila, že podezřelý v úterý 7. května zaslal výhrůžný e-mail o bombovém útoku na jednu ze základních škol v okrese Brezno.

Policisté odesílatele e-mailu vypátrali a zadrželi na 24 hodin. "Aktuálně probíhají se zadrženým mladistvým další nezbytné procesní úkony potřebné k zajištění důkazní situace a vyhodnocení reálné hrozby," uvedla Hrabovská.

Policie později informovala, že vyšetřovatel NAKA obvinil 14letého mladíka z okresu Brezno z trestného činu šíření poplašné zprávy. Po provedení potřebných procesních úkonů vyšetřovatel obviněného ve středu ve večerních hodinách propustil, protože nezjistil žádné důvody k jeho vazebnímu stíhání.

Policie varuje, že šíření bombových hrozeb může být posuzováno i jako obzvláště závažný zločin teroristického útoku, za který hrozí i doživotní trest. Za šíření poplašné správy hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody tři až osm let.

Témata:  Slovensko policie SR

Aktuálně se děje

30. května 2024 17:53

Pavel vyznamenal Stoltenberga. Generální tajemník dostal Řád TGM

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek odpoledne udělil Řád Tomáše Garrigua Masaryka III. třídy generálnímu tajemníkovi NATO Jensi Stoltenbergovi. Ocenil ho především za desetileté působení v čele Severoatlantické aliance.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy