Blesková výzva postřehu

Hádanky a hlavolamy jsou víc než zábavnou kratochvílí. Jsou způsobem, jak zbystřit své smysly a naučit se lépe přemýšlet. 

Pravidelným řešením hádanek a hlavolamů zlepšujete kognitivní schopnosti, učíte se vnímat všechny potřebné detaily a soustředit naplno svou koncentraci na dané téma. 

Pokud tomu stále nevěříte, tak si to můžete vyzkoušet na naší bleskové výzvě postřehu. Přinášíme vám jednoduchý obrázek se zebrami. Přesněji řečeno obrázek, na kterém je velké množství zeber kdesi na safari. 

Někde uprostřed tohoto na první pohled jednoduchého obrázku vás ale čeká hádanka, kterou musíte vyluštit. Musíte najít lva, který je na obrázku také a čeká, až jej objevíte.  

Vaším úkolem je tedy lva najít a sdělit nám, kde se podle vás ukrývá. Bude zapotředí naprosté soustředěnosti a samozřejmě nesmíte vynechat jediný detail, který by vás mohl nasměrovat k cíli. 

Pokud jste rozhodnutí tuto bleskovou výzvu vyzkoušet a ověřit si svůj postřeh, pak na nic nečekejte a pusťte se do toho. Připravte si všechny své smysly naši bleskovou výzvu postřehu pokořit. 

Najdete lva? 

Je zapotřebí nevynechat jakoukoliv maličkost, která vás může zavést ke kýženému cíli. Čeho všeho jste si všimli? Prohlédli jste si pozorně všechny zebry, safari a zkontrolovali jste obrázek jako celek?  

Zvládnete najít skrytá zvířata?

Zdroj: Youtube

Všude mohou být ukryté indície, které vám pomohou lva odhalit. Naši bleskovou výzvu postřehu navíc ztěžuje fakt, že na její vyřešení máte omezený čas. Přesněji řečeno od nás dostanete pouhé 4 vteřiny. Víc ani ťuk. To není mnoho, že? Přesto, pokud budete opravdu pozorní, lva najdete. 

Lev se může ukrývat skutečně kdekoliv. Proto hledejte pozorně. Všímejte si barev, tvarů, velikostí a všeho, co chybí nebo přebývá. Jakmile se časovač vašich hodinek zastaví, zastavte se spolu s ním.

Pokud jste na našem obrázku lva našli, pak vám patří veliká gratulace. Vyznačujete se skutečným superpostřehem a patříte mezi 3 % nejbystřejších. Laicky řečeno to znamená, že vám neunikne žádný detail. To je vlastnost, která se vám bude hodit v každé oblasti vašeho života. 

V případě, že stále nevíte, kde lev je, nezoufejte. Rádi vám ho ukážeme. Stačí se podívat na obrázek níže, kde je lev vyznačený. Už ho vidíte? Hádanky si žádají myslet jinak. Je potřeba často vidět věci, které na první pohled nejsou znatelné.

Zdroje: www.jagranjosh.com, www.timesnownews.com, www.indiatimes.com