Malý penis překvapí, ztopořit může i klitoris a další zajímavosti o erekci

  • 8
Erekce je primárně spojována s muži, ovšem ztopoření klitorisu je přirozenou reakcí ženského těla na dráždění či vzrušení. Proč je menší penis ve výhodě, kdy se vyplatí trénovat a může při sexu dojít k poranění údu? To vše a ještě mnohem více se dozvíte v článku.
Každý den nemůže být posvícení... Dobrou zprávou je, že výjimečně „to“ jde i...

K orgasmu nepotřebujete erekci

K provozování sexu či k dosažení vyvrcholení není erekce nutností, i když si to drtivá většina populace myslí. A to platí u mužů stejně jako u žen.

Od velikosti penisu přes tajné sny po orál. 10 zajímavostí z oblasti sexu

Přesto je její „přítomnost“ jistým ukazatelem sexuálního zdraví a důležitým důkazem, že klitoris i penis, fungují správně. Pro sexuální vztah je tedy erekce velmi důležitá. U žen pak dokonce značí připravenost na reprodukci.

Lidské tělo je zkrátka fascinující mechanismus, nemyslíte?

Erekci může mít i plod v děloze

Ztopoření a naběhnutí intimních partií způsobují stahy pánevních svalů a změny v průtoku krve, proto nutně nesouvisí s aktivním započetím sexuálního života či masturbací.

Ženský penis neboli klitoris. Sedm faktů, které jste o něm možná netušili

Překvapivě může ztopořit úd i u plodu v děloze během třetího trimestru těhotenství. Jde o takzvanou erekci plodu, odborně nazývanou jako fetální penilní erekce.

Nevěřte všemu, milé dámy, co vidíte, slyšíte či cítíte...

Dámy, tolik si nefanděte

Když muži ztvrdne penis, je to považováno za znak, že dotyčného něco vzrušilo. Zcela přirozeně, aniž by dotyčná v blízkosti „postiženého“ byla domýšlivé povahy, vnímá tento znak sympatií osobně.

Pět překvapivých zpráv o sexu. Kdo si víc užívá a kolik by měl měřit penis

Jenže věc se má následovně. Pánská chlouba se může ztopořit i sama od sebe. Například během spánku muži obvykle zaznamenají tři až pět erekcí za noc. Není zcela jasné, proč k tomu dochází. Jde ale o normální jev, shodují se lékaři.

Nestyďte se případně promluvit o svém choulostivém problému s odborníkem.

Ženská erekce bez příčiny značí problém

Zatímco u pánů je náhodné ztopoření v pořádku, dámy to mají v tomto ohledu opačně. Ženská erekce totiž vzniká vždy na základě nějaké stimulace, dráždění, či jako důsledek sexuálního vzrušení.

KVÍZ: Co víte o penisu? Otestujte své znalosti

Pokud se objevuje tvrdnutí klitorisu bez jakýchkoliv podnětů, může jít o lékaři popsaný syndrom permanentního sexuální vzrušení. Tento nežádoucí jev postihující ženy může výrazně snížit kvalitu sexuálního života. V takovém případě je nutná konzultace s odborníky.

Tak, kdo je tady vítězem o větší nádobíčko?

Pánové prominou

To, zda je erekce schopna každá žena, není ještě s určitostí dokázáno, ač vědci toto téma velmi detailně prozkoumávají. Je ale pravdou, že ženy mohou svou erekci prožívat bez povšimnutí, zkrátka si ji vůbec neuvědomují.

Už budeš? Honba za orgasmem nás ničí, odhoďme penisocentrismus

Většinou ale ta správná erekce podporuje sexuální libido, vyvolává chuť na sex i příjemné erotické pnutí. U žen se unikátní ztopoření nejčastěji projevuje ztvrdnutím a zvětšením klitorisu o neuvěřitelných 50 až 300 %. Muži teď jistě závidí...

Dámy, už nenadávejte, když přistihnete partnera, jak si dělá dobře, je to ku...

Pravidelný trénink je nutný

Ať už muži záleží na správném fungování penisu, či vy jakožto partnerka nechcete přijít o sexuální potěšení, je potřeba udržovat úd v kondici a podněcovat erekci pravidelně.

Reagují na strach i spodní prádlo. Deset faktů o varlatech, které vás překvapí

„Penis se musí v podstatě aktivně cvičit,“ říká Tobias Kohler, odborný asistent urologie na lékařské fakultě Southern Illinois University. Nebojte se, mozek má zabudovanou funkci automatické údržby penisu. S přibývajícími roky by ovšem měl být trénink četnější.

Obtěžuje vás chrápání drahé polovičky? A co takhle ložnicový rozvod, tedy...

Chrápání narušuje vztah i sexuální vzrušení

Studie, kterou popisuje britský web The Independent, ukazuje, že mezi spánkem a sexuálním zdravím žen existuje velmi úzké pouto. Narušený či ne zcela plnohodnotný spánek totiž způsobuje pokles hladiny estrogenu a testosteronu. Tyto hormony přitom hrají zásadní roli v sexuální touze.

Co nás v sexu nejvíc děsí? I v intimních nočních můrách straší nové fenomény

Průzkum lékařských záznamů zhruba tří milionů pacientek ukázal, že u žen, které trpí nespavostí či problémem zvaným obstrukční spánková apnoe, s nímž může souviset i chrápání, hrozí i dvakrát vyšší riziko poruchy vzrušení, potažmo neschopnost dosáhnout vyvrcholení.

Ilustrační snímek

Pozor, hrozí úraz

Erekce je sice fajn, ale právě v okamžiku, kdy je penis ztopořený, může docházet k velkým nepříjemnostem. Řeč je především o tzv. zlomenině údu. V penisu sice nejsou žádné kosti, ale trubice, která se během erekce naplní krví, může následně při nevhodném manévru prasknout.

Sexuální restart. Deset tipů, které vrátí vášeň a uspokojení do vaší ložnice

Krev poté vytéká uvnitř penisu a způsobuje velmi bolestivý otok. Hlášené případy zlomenin penisu jsou vzácné, ale má se za to, že někteří muži se příliš stydí na to, aby úraz oznámili svému lékaři.

No, prosím pěkně... Určitě nyní jsme zlepšili den hned několika mužům.

Na velikosti záleží

Ideální délka penisu, to je vděčné a věčné téma, které ale některé pány dostává do úzkých. Zvláště tehdy, když mají za to, že jejich výbava není dostatečná.

Milování s ex, význam ponožek i pružnost vagíny. 10 zvláštních faktů o sexu

S dobrou zprávou přichází studie, která tvrdí, že malé penisy mívají velkou erekci. Výzkum založený na měření penisu 2 770 mužů zjistil, že kratší penisy se vlivem erekce zvětšily o neuvěřitelných 86 %, což je mimochodem skoro dvakrát více než u „delších“ penisů, u nich bylo popsáno zvětšení pouze o maximálně 47 %.