gototop

FOLKtime - Vaše brána do světa folku

FOLKtime, folk, country, tramp, jazz, swing, rock, fejeton, reportáže, chat, inzerce, aktuality, rozhovory, recenze, MP3

09.05.2024 „Krajináři“ Hmlisto a Petr Linhart zahrají v Soulkostele. Večer doplní další dva zajímaví interpreti. (TZ)    PDF Tisk Email
Pozvánky
24. 5. v Soulkostele
24. 5. v Soulkostele
V pátek 24. května 2024 zahrají v Soulkostele ve Vernéřovicích postfolkoví krajináři Hmlisto a Petr Linhart. Jejich společné album Československá získalo cenu Radio_Head Awards 2022 slovenského Rádia FM. Jedinečné album nabízí netradiční fúzi dvou pohledů na slovenské i české reálie, dvě výpovědi ve dvou jazycích společně obsažené ve většině písní.
V průběhu večera zazní jak písně z alba Československá, tak písně Petra Linharta z jeho autorského repertoáru.
Hmlisto
Neobyčejné duo matky Veroniky a syna Jána Kickových z horské samoty pod Vtáčnikem ve své tvorbě kombinuje současné písničkářství s vlivy autentického karpatského folkloru i rockové hudby.
Petr Linhart
Písničkář, poutník, milovník krajin a příběhů míst. Svůj žánr si nazývá landscape folk. Na svém kontě má šest sólových alb, tři z nich byla nominována na žánrovou cenu Anděl.
SUPPORT: Tomáš Toman & Ján Kicko. Písničkář z Krkonoš nahlíží do současné i minulé tváře svého kraje. V Soulkostele představí nové album O duších a lidech. Písně líčí osudy vysídlených obcí na Trutnovsku a jejich obyvatel – od pradávných prospektorů přes generace horských hospodářů až po nové osadníky po roce 1945. Tomáše Tomana na kytaru doprovodí člen Hmlista Ján Kicko, který se též podílel na nahrávání alba.
SUPPORT: The Winter Sounds (Patrick Keenan sólo)
Kapela z americké Georgie je toho času rozprostřena mezi USA a Českou republikou, kde její frontman Patrick Keenan nyní žije. V Soulkostele představí svoji tvorbu, inspirovanou literárním hnutím solarpunk.
Soulkostel je původně poutní kostel Panny Marie Pomocné, ležící východně od Vernéřovic nedaleko Teplic nad Metují. Dnes slouží jako prostor pro setkávání, hudbu a další druhy umění.
Začátek koncertu je v 19:00 Vstupné 200 Kč se platí na místě.
 

Sdílet na...
Komentáře pro tento článek
Přidat Nový Hledat RSS
Jméno:
Email:
 
Název:
Naše hlavní město
 antispamová kontrola
UBBKód:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:-D:-):-(:-0:shock::confused:8-):lol::-x:-P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Internetové odkazy vkládejte pomocí UBBKódu (4. ikona zleva)!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Kalendář

<< Květen 2024 >> 
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1 2 3 4 5
 6 7 8 9101112
13141516171819
21
27  

Přihlášení

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
FOLKtime.cz
 

Poslechněte si...

  • Country Rádio
  • Rádio Folk
  • Rádio Proglas
  • Rádio Samson
  • Rádio ČRo Olomouc
Library zlib