The Smashing Pumpkins se po 5 letech vrací do Prahy

The Smashing Pumpkins | Zdroj: facebook.com/smashingpumpkins

Po posledním beznadějně vyprodaném koncertu ve Foru Karlín v roce 2019 se The Smashing Pumpkins letos vrací do větších prostor libeňského O2 universa, a to v rámci turné The World Is A Vampire.

Američtí The Smashing Pumpkins si vydobyli status průkopníků alternativního rocku. Alba Siamese Dream a Mellon Collie and the Infinite Sadness patří k tomu nejlepšímu, co v devadesátých letech vyšlo a co také ranou éru definovalo. Aktuální kapelu tvoří zpěvák a kytarista Billy Corgan, basák James Iha a bubeník Jimmy Chamberlin. Z původní zakládající čtveřice chybí pouze D’arcy Wretzky, která kapelu opustila z osobních důvodů již koncem devadesátých let.

Kapela začátkem roku vyhlásila konkurz na post kytaristy, do kterého se přihlásilo přes 10 000 zájemců z celého světa. Vybrána byla 35-letá Kiki Wong, která nahradí bývalého kytaristu Jeffa Schroedera.

Čtěte také: Pražská ARCHA+ pohostí The Cult na jejich čtyřicátiny

Turné The World Is A Vampire započalo již v březnu minulého roku v Mexiku, načež pokračovalo na deseti zastávkách v Austrálii, následovaly Spojené státy a Kanada. V létě tohoto roku se Billy Corgan a jeho ikonická parta objeví znovu i Evropě.

Jestli již odehrané koncerty něčemu napovídají, tak právě tomu že nás čeká průřez třicetiletou diskografií a nášup nestárnoucích hitů jedné z nejzásadnějších uskupení konce osmdesátých let. The Smashing Pumpkins zahrají v pražském O2 universu ve čtvrtek 4. července 2024.

Vstupenky jsou k dostání v sítích Ticketportal a Ticketmaster.


Napište komentář