IQ výzva

Hádanky a hlavolamy jsou víc než zábavnou kratochvílí. Jsou způsobem, jak zbystřit své smysly a naučit se lépe přemýšlet. 

Pravidelným řešením hádanek a hlavolamů navíc zlepšujete kognitivní schopnosti, učíte se vnímat všechny potřebné detaily a soustředit naplno svou koncentraci. 

Nevěříte? Pak si to ihned můžete vyzkoušet na naší IQ výzvě. Přinášíme vám jednoduchý obrázek bot. Přesněji řečeno hnědobéžových semišek s tkaničkami, které jsou poměrně ledabyle pohozené na zemi. 

U těchto bot na šněrování se nachází golfová hůl a golfový míček. Všechny tři předměty leží, kde jinde, než na zeleném trávníku. A právě v tomto na první pohled jednoduchém obrázku je schovaná naše výzva. 

Vaším úkolem je ji objevit a sdělit nám, kde se podle vás ukrývá logická chyba. Ta na obrázku skutečně je. Jen čeká, až ji objevíte. Bude zapotřebí naprosté soustředěnosti a samozřejmě nesmíte vynechat jediný detail, který by vás mohl nasměrovat k cíli. 

Pokud jste rozhodnutí tuto výzvu vyzkoušet, pak na nic nečekejte a pusťte se do toho. Připravte si všechny své smysly naši výzvu pokořit. 

Najdete 3 rozdíly? 

Je za potřebí nevynechat jakoukoliv maličkost, která vás může zavést ke kýženému cíli. Čeho všeho jste si všimli? Prohlédli jste si pozorně boty, golfovou hůl i míček? A co trávník, na tom nic divného nevidiíte? 

Najděte rozdíly v těchto obrázcích:

Zdroj: Youtube

Naši IQ výzvu navíc ztěžuje fakt, že na její vyřešení máte omezený čas. Přesněji řečeno od nás dostanete pouhé 3 vteřiny. Víc ani ťuk. To není mnoho, že? Přesto, pokud budete opravdu pozorní, to zvládnout lze. Jen si musíte všímat všeho potřebného. 

Logická chyba se může ukrývat skutečně kdekoliv. Proto hledejte pozorně. Všímejte si barev, tvarů, velikostí a všeho, co chybí nebo přebývá. Jakmile se časovač vašich hodinek zastaví, zastavte se spolu s ním.

Pokud jste na našem obrázku logickou chybu našli, pak vám patří veliká gratulace. Vyznačujete se skutečným superpostřehem a jste chytří. Laicky řečeno to znamená, že vám neunikne žádný detail. To je vlastnost, která se vám bude hodit v každé oblasti vašeho života. 

V případě, že stále nevíte, kde zmíněná logická chyba je, nezoufejte. Rádi vám ji ukážeme. Zaměřte svou pozornost na boty, tam se chyba nachází. Přesněji řečeno v počtu dírek na tkaničky, který je u každé boty jiný. Už to vidíte? 

Zdroje: www.jagranjosh.com, timesofindia.indiatimes.com, www.quora.com