Bývalý prvoligový klub má blízko k sestupu do třetí ligy. Příbram si připsala osmou jarní porážku

Přidat na Seznam.cz

Příbram nepatřila před začátkem této sezony mezi favority druhé ligy. Očekávalo se, že se bude pohybovat v klidném středu, spíše v první půli tabulky. Jenže mizerné výsledky dostaly Středočechy blízko k sestupovým příčkám. Není se čemu divit, osmá jarní porážka sesunula Příbram logicky na 13. pozici. A po zítřejší dohrávce předposledního Varnsdorfu s poslední Kroměříží může klub kontroverzního podnikatele Jaroslava Stárky klesnout ještě o příčku níže.

Příbram měla dnes velkou možnost překonat krizi výhrou nad Prostějovem, který se před tímto víkendem držel na sestupové 15. příčce. Jenže Hanáci důležité utkání doma zvládli a Příbram porazili 2:1. Přitom Středočeši začali zápas na výbornou, už ve 2. minutě se přesně trefil přízemní trefou Nečas. Byla to i jediná branka prvního poločasu. „První půlka se nám vůbec nevydařila. Nemohli jsme se dostat do zápasu, nervozita byla velká, inkasovaný gól nás úplně vykolejil,“ podotkl prostějovský kouč Radim Kučera.

Druhá půle už byla ze strany domácích lepší a přinesla nejen vyrovnání, ale nakonec i vítězství. „V poločase jsme si v šatně něco řekli a výkon byl diametrálně odlišný. Povedla se střídání, pomohla bouřka v kabině. Zatlačili jsme soupeře do obrany. Góly jsme skoro za brankovou čáru donesli. Zápas měl dobrý konec, bylo to ale pro všechny nesmírně náročné. Tým za tím šel, máme extrémně důležitou výhru, možná klíčovou,“ dodal Kučera.

Prostějov – Příbram 2:1 (0:1) Branky: 64. Habusta, 89. Malec – 2. Nečas.

Ve druhém sobotním zápase přivítalo sparťanské béčko tým z brněnské Líšně. Favoritem byli domácí, jenže nakonec tahali za kratší konec…

I v tomto případě se ujal vedení tým, který nakonec prohrál. Ve 44. minutě se trefil Ševčík, jenže v posledních sekundách první půle srovnal Rolinek. Tento gól do šatny musel s domácím týmem hodně zamávat, protože hned na začátku druhého poločasu při hostujícím útoku si Penxa nešťastně vsítil vlastní gól. Definitivní pojistku na výhru Líšně potvrdil gólem Aldin. „Dnešní prohra jde hlavně za mnou. Nechali jsme Líšeň moc hrát. Vůbec jsme nenašli recept na to, jak soupeře dostat víc pod tlak. Nedosáhli jsme na ně ani v presinku, a od toho se to asi celé odvíjelo. Standardní situace jsou loterie. Není příjemné z nich dostat dva góly. Ten první mě mrzí víc, po střele to prostě musíme dohrávat. Soupeři jsou na tom samozřejmě lépe co se týče výšky a síly. Otázkou je však hlavně to, jak se k těm standardkám vůbec dostanou,“ uvedl po utkání trenér Sparty B Luboš Loučka.

Sparta B – Líšeň 1:3 (1:1) Branky: 44. Ševčík – 45+3. Rolinek, 49. vlastní Penxa, 74. Aldin.

Zdroj: sparta.cz, 1skprostejov.cz